Η έλευση του καλοκαιριού σηματοδοτεί και την έναρξη μιας σειράς πολιτιστικών δράσεων σε πλήθος κοινοτήτων, αλλά και συνοικισμών σε όλο τον Νομό Δράμας. Βέβαια από την πραγματοποίηση των πρώτων εκδηλώσεων αποτυπώνεται μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την περσινή χρονιά όσον αφορά τη συμμετοχή και αυτό γιατί από τις φετινές πολιτιστικές δράσεις απουσιάζει μια μεγάλη κατηγορία πολιτών και συγκεκριμένα οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έτσι, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς φέτος καταγράφεται συμμετοχή μόνο αιρετών (με σαφώς μικρότερο αριθμό), ενώ στο περσινό… προεκλογικό καλοκαίρι στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από υποψήφιους, οι οποίοι όμως τελικά δεν έτυχαν της εμπιστοσύνης των συμπολιτών τους, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

 

Το μπιζέλι

 

 

Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τις θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας (Υ.ΠΕ.) και με τον τρόπο αυτό δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώτων σε βαθμολογία υποψηφίων.

Όσον αφορά την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία υπάγεται η Δράμα, ο κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, νυν Διοικητής, έρχεται πρώτος στη σχετική κατάταξη, έχοντας τα περισσότερα μόρια. Το ίδιο συμβαίνει και στην 3η Υ.ΠΕ., όπου και εκεί ο κ. Τσαλικάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Όσον αφορά τους αποκλειόμενους υποψηφίους, αυτοί δεν αναφέρονται ονομαστικά, αλλά μόνο με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου και τον αριθμό μητρώου αίτησης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι αποκλειόμενοι υποψήφιοι εμφανίζονται με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου και τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) αίτησης, που αναγράφεται στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάδειξη των νέων Διοικητών, καθώς αυτοί θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία για την επιλογή νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των Διοικητών των ΥΠΕ, θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές Επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, στις οποίες οι τοποθετηθέντες Διοικητές των ΥΠΕ θα είναι μέλη. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η διαδικασία για να καταρτιστούν οι πίνακες με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση υποψήφιους, που θα αποσταλούν στον Υπουργό Υγείας. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Η Γαλλία είναι μια χώρα από μόνη της ξεχωριστή. Άνθρωποι – ιδέες στην πολυπληθέστερη αυτή χώρα της Ε.Ε. δίνουν τον «τόνο» εδώ και δεκαετίες. Έτσι και τώρα με τις διπλές εκλογές στις 30/6 και 7/7.

Η προσέγγιση της μη αστικής κοινωνίας από εθνικό-οικονομικό περιτύλιγμα φέρνει ανατροπές με τον ακροδεξιόστροφο συνασπισμό να ορθώνει κυβερνητικό ανάστημα. Οπότε η κεντροαριστερή αντίδραση θα αποτυπωθεί στις παραπάνω ημερομηνίες.

Γενική αποτύπωση ότι στην Ευρώπη η οικονομική στενότητα μεγάλων τμημάτων πληθυσμού αποδίδεται σε ξενοφοβικό παράγοντα και εδώ η αναστροφή του κλίματος είναι πέραν κερδοφορίας.

 

Η ελιά