Η απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου να ορίσει την Αντιδήμαρχο κα Αναστασία Τόλιου ως Αναπληρώτρια Δημάρχου έχει οδηγήσει στην καταγραφή ιστορικών στιγμών για τον Δήμο Δράμας. Έτσι, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ο Δήμος Δράμας εκπροσωπήθηκε σε εορταστικές εκδηλώσεις για Εθνική Επέτειο από γυναίκα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, εκπρόσωπος του Δήμου Δράμας στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς και στην παρέλαση, ήταν η Αναπληρώτρια Δημάρχου κα Αναστασία Τόλιου. Μάλιστα, κατά την άφιξη της κυρίας Τόλιου στον Ιερό Ναό της αποδόθηκαν τιμές από τη Φιλαρμονική του Δήμου, καθώς και από το στρατιωτικό άγημα. Η κα Τόλιου αναπλήρωσε τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, λόγω της επιβεβλημένης απουσίας του Δημάρχου, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Επίσης, ήδη στους πρώτους μήνες του 2022, η κα Τόλιου έχει αναπληρώσει τον Δήμαρχο Δράμας και σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας (11 και 28 Μαρτίου) κι έτσι για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου Δράμας στη θέση του Δημάρχου κάθισε γυναίκα.

 

Το κολοκυθάκι

Διαβάστε επίσης:

 

Νικητή από τη Δράμα ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ την Πέμπτη 24 Μαρτίου. Συγκεκριμένα παίχτης που έπαιξε το δελτίο του στο Πρακτορείο της κυρίας Ελισσάβετ Σταματιάδου στην οδό Π. Κάβδα ήταν ο μοναδικός νικητής στη δεύτερη κατηγορία, αυτή με τα πεντάρια, κερδίζοντας 98.000 ευρώ. Στην πρώτη κατηγορία (5+1) σημειώθηκε τζακ ποτ, καθώς δεν βρέθηκε νικητής.

Το τυχερό δελτίο ήταν αξίας 3,5 ευρώ και ο Δραμινός παίχτης επέλεξε ο ίδιος τους αριθμούς, χάνοντας μόνο τον αριθμό Τζόκερ. Αν στο δελτίο του έβρισκε και τον αριθμό Τζόκερ, τότε θα κέρδιζε 2,6 εκ. ευρώ, το ποσό δηλαδή που ήταν διαθέσιμο για τους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν: 2, 13, 16, 20, 45 και Τζόκερ το 7.

 

Το τριφύλλι

 

 

Μέσα από το πρόγραμμα με την ονομασία «Αntinero», προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης θα καθαριστούν δάση του Νομού Δράμας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία της Κυβέρνησης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που επισήμως αρχίζει κάθε χρόνο τον Μάιο. Στο πλαίσιο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την προστασία των δασών, μια από τις δράσεις που υλοποιούνται είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά αποκλειστικά δασικές περιοχές και προβλέπει τον καθαρισμό δασών, εκτός από τη Δράμα, σε Πειραιά, νησιά Αττικής, Ανατολική και Δυτική Αττική, Ηλεία, Κεφαλονιά, Γιάννενα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Εύβοια, Μαγνησία, νησιά Αν. Αιγαίου, Λάρισα, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα, Έβρο, Ξάνθη και Ροδόπη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συνολικά από τις 7 έως τώρα προσκλήσεις που έβγαλε το ΤΑΙΠΕΔ για το «Antinero», προϋπολογισμού 37.500.000 ευρώ, προβλέπεται καθαρισμός σε 35.000 στρέμματα δάσους, σε 14.000 χλμ. συντήρηση, επισκευή και διάνοιξη δασικών δρόμων, σε 300 χλμ. συντήρηση και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

 

Το μπιζέλι

 

 

Η 24/2/2022 είναι μήπως η ημερομηνία έναρξης της αποπαγκοσμιοποίησης; Ο πλούτος της δύναμης της ενέργειας και η δύναμη της Δημοκρατίας κατά πόσο μπορούν να συνυπάρξουν;

Η γεωγραφική απεικόνιση του πλούτου και η αντίστοιχη των αυταρχικών καθεστώτων είναι σε παράλληλη συνύπαρξη. Η νέα οικονομική και γεωπολιτική απειλή είναι ήδη γεγονός. Η αντιπαλότητα μεταξύ αυταρχισμού και δημοκρατίας θα είναι το διακύβευμα των νέων εκλογικών αναμετρήσεων.

Η 24/2/2022 ήταν η έναρξη, οι παρενέργειες ήδη έκαναν την εμφάνισή τους δειλά – δειλά, αφού μόνο τοπική δεν είναι η αναμέτρηση στην Ουκρανία.

 

Η ρόκα