Σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη αναφέρονται τα εξής:

Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για τον χαρακτηρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας ως άγονου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Νικολαΐδη αφορούσε τη λειτουργία Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Βουλευτής του Νομού Δράμας ζήτησε την ανακήρυξη του Νοσοκομείου ως άγονου και τη θεσμοθέτηση κινήτρων για προσέλκυση γιατρών, αναφέροντας τα εξής: «Είναι μονόδρομος να κηρυχτεί άγονο το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας. Είναι χρόνια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και ήρθε η ώρα αυτό να γίνει πράξη. Προχωρήστε στη θεσμοθέτηση κινήτρων και προκηρύξτε τις αναγκαίες θέσεις ιατρών, ανάμεσα στις οποίες πρέπει να περιλαμβάνονται και ογκολόγοι. Δώστε λύση στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Δραμινές και Δραμινοί καρκινοπαθείς».

Απαντώντας ο Υφυπουργός Υγείας κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως «η Δράμα θα είναι στα άγονα και μάλιστα στα άγονα Α», προσθέτοντας ότι όχι μόνο θα αυξηθεί το επίδομα για τους γιατρούς, αλλά «θα αυξηθεί περαιτέρω σε κάποιες ειδικότητες που προκηρύσσονται οι θέσεις και παραμένουν άγονες, έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν». Σε διευκρινιστικό ερώτημα του κ. Νικολαΐδη για τον χρόνο υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης, ο Υφυπουργός Υγείας είπε: «Είναι έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, γιατί αυτό αφορά όλη τη χώρα. Μέχρι το τέλος Ιουλίου πιστεύω θα έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί».

Υπενθυμίζεται πως για τη λειτουργία Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, είχε προηγηθεί γραπτή παρέμβαση του κ. Νικολαΐδη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, στην οποία είχε δοθεί από πλευράς Υπουργείου Υγείας η εκτός πραγματικότητας απάντηση ότι η Μονάδα Χημειοθεραπείας βρίσκεται σε λειτουργία στο Νοσοκομείο της Δράμας και τον περασμένο Μάρτιο παρουσίασε ποσοστό πληρότητας κλινών 79%. «Δεν μένω σε αυτό, γιατί πραγματικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βρεθεί λύση και να σταματήσει η ταλαιπωρία για εκατοντάδες συμπολίτες μου», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη, καθώς το Νοσοκομείο της Δράμας είναι Νοσοκομείο όλων των Δραμινών και για αυτό αγωνιζόμαστε ενωμένοι».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Νικολαΐδης περιέγραψε όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καρκινοπαθείς Δραμινοί, οι οποίοι «χρησιμοποιούν απαράδεκτους δρόμους, χωρίς καμία ασφάλεια, γυρνάνε το βράδυ ταλαιπωρημένοι στο σπίτι τους και την άλλη μέρα θα πρέπει να μετακινηθούν για να πάρουν το ποσό που δικαιούνται, ώστε να μπορέσουν να πάνε στην επόμενη χημειοθεραπεία». «Για τη Δράμα η Μονάδα Χημειοθεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» επεσήμανε ο κ. Νικολαΐδης και πρόσθεσε ότι «οι καρκινοπαθείς συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και σε αυτή τη μάχη θα πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα τους».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ