Μια νέα απώλεια για την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου κ. Μαρία Πολυμέρου δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της παράταξης, με την κάθε πλευρά βέβαια να δίνει διαφορετική εκδοχή στο «διαζύγιο». Κι αυτό γιατί η «Περιφερειακή Σύνθεση» ανακοίνωσε τη διαγραφή της κ. Πολυμέρου, ενώ η Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου έκανε γνωστό πως η ίδια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Πάντως, όποια εκδοχή κι αν ισχύει, το σημαντικότερο είναι ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» μετράει ήδη 5 απώλειες σε σχέση με τον αριθμό Περιφερειακών Συμβούλων που εξέλεξε στις εκλογές του 2019, καθώς από 16 πλέον στο δυναμικό της ανήκουν 11. Είχαν προηγηθεί, με τις ανεξαρτητοποιήσεις τους, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τζιχάν Ιμάμογλου από την Ροδόπη, Αριστείδης Μωϋσιάδης από την Δράμα, Χρήστος Γάκης από την Καβάλα και πρόσφατα ο Μιχάλης Αμοιρίδης από την Ξάνθη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να καταγραφούν και νέες απώλειες για την παράταξη του κ. Τοψίδη.

 

Η αγκινάρα

 

 

Με ανάρτηση στο facebook, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέας Λοβέρδος ευχαρίστησε τη Βουλευτή Ν. Δράμας κυρία Χαρά Κεφαλίδου, καθώς και τους Βουλευτές κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου και κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για την «τιμητική ανοικτή στήριξη της υποψηφιότητάς» του.

Μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση περιλαμβάνεται και φωτογραφία του κ. Λοβέρδου με τις κυρίες Κεφαλίδου και Γιαννακοπούλου, καθώς και με τον κ. Κωνσταντόπουλ,ο στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, όπου συνεδρίασε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανάρτηση του κ. Λοβέρδου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: «Τιμητική ανοικτή στήριξη της υποψηφιότητάς μου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από τους συναδέλφους Βουλευτές Χ. Κεφαλίδου, Ν. Γιαννακοπούλου, Δ. Κωνσταντόπουλο. Τους ευχαριστώ θερμά. Μαζί θα προχωρήσουμε για το Πα.Σο.Κ. του 21ου αιώνα».

 

Το πράσο

 

 

Μπορεί η κλήρωση του Τζόκερ, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, να μην ανέδειξε νικητή στην 1η κατηγορία (5+1), καθώς σημειώθηκε τζακ-ποτ, όμως στην δεύτερη κατηγορία (5άρι) βρέθηκαν 2 επιτυχίες, οι οποίες κερδίζουν το ποσό των 45.513,17 ευρώ η κάθε μια.

Μάλιστα, το ένα από τα δύο 5άρια παίχτηκε στη Δράμα και συγκεκριμένα στο πρακτορείο του κ. Γεώργιου Κατσανίδη, στην οδό Βεργίνας 11-13. Το τυχερό δελτίο ήταν 6 στηλών, με απλή συμμετοχή και οι αριθμοί επιλέχθηκαν με «τυχαία επιλογή».

Το άλλο τυχερό δελτίο στην ίδια κατηγορία της συγκεκριμένης κλήρωσης παίχτηκε σε πρακτορείο των Τρικάλων.

 

Το σπανάκι

 

 

Η Αυστραλία έφερε «τυφώνες» στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, αφού η ακύρωση της αγοράς των γαλλικών υποβρυχίων και η συμφωνία με Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ ήταν ο κωδικός της ελληνογαλλικής συμμαχίας, φέρνοντας νέα δεδομένα στο χώρο της Άμυνας.

Η συμμετοχή μας σε κούρσα εξοπλισμών είναι αναγκαίο κακό λόγω… καλής γειτονίας και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας συμπαρασύρει και τις δράσεις, οπότε η ψηφιακή εποχή έφτασε μαζί και ο ψηφιακός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ως επακόλουθο.

Τώρα κατά πόσο οι ίδιες οι κοινωνίες τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας θα στερηθούν άλλες παροχές που έχουν π.χ. Οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι είναι ένα αναπάντητο ερώτημα.

Έτσι, από την απόφαση της Αυστραλίας ήρθε η συμφωνία στα Ηλύσια Πεδία, η οποία αλλάζει καθοριστικά την ισορροπία στο Αιγαίο, με την αγωνία κατά πόσο ο αναθεωρητισμός του Ερντογάν θα μεταφραστεί σε crash-test της ελληνογαλλικής συμφωνίας. Οπότε στην οικονομική στενότητα των Τούρκων η διοχέτευση εθνικισμού θα είναι ίσως το αντίβαρο στο κρίσιμο 2023.

 

Το φασολάκι