Τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας νέος Διευθυντής είναι ο κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος, από τον Νομό Καβάλας. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας νέος Διευθυντής είναι ο κ. Σπύρος Κιουλάνης, ο οποίος έχει υπηρετήσει ξανά στη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Διαλεκτόπουλος αντικαθιστά την κα Φρόσω Χαραλαμπίδου και ο κ. Κιουλάνης την κα Χριστίνα Βαμβούρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βασίλης Συμεωνίδης, Διευθυντής του 1ου Λυκείου Δράμας, αναλαμβάνει Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Το κουκί

 

 

Χρειάστηκε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα ergasia-press.gr (το… αδερφάκι της εφημερίδας «Εργασία… συν») και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα για επιλυθεί ένα ουσιαστικό πρόβλημα στον περιφερειακό του Κορυλόβου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Ιουλίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα κείμενο με φωτογραφία σχετικά με ένα φρεάτιο στο πεζοδρόμιο στον περιφερειακό, το οποίο έχασκε ανοιχτό, ενέχοντας σοβαρούς κινδύνους για τους δεκάδες Δραμινούς οι οποίους επιλέγουν να ασκηθούν σε καθημερινό επίπεδο περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δράμας κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς (σε αντίθεση με αυτούς που έχει συνηθίσει του πολίτες) και επέλυσε το πρόβλημα, τοποθετώντας ένα νέο καπάκι στο φρεάτιο. Μάλιστα, η ταχύτητα παρέμβασης ήταν τόσο γρήγορη, που την Πέμπτη 14 Ιουλίου το φρεάτιο είχε ήδη κλείσει!

 

Το ρεβίθι

 

 

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας πως στις 18 Ιουλίου 2022 ξεκίνησε η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.

Η διαδικασία της ανάρτησης διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

-Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

-Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

 

Το φασολάκι

 

 

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης υλοποιούν ένα πρόγραμμα δράσεων στον Δήμο Δοξάτου, που αφορά στη λήψη TEST – PAP, με στόχο την πρόληψη, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης του δικτύου μαιών μαιευτών και του δικτύου αγωγής υγείας και πρόληψης της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

-Περιφερειακό Ιατρείο Καλαμπακίου, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

-Περιφερειακό Ιατρείο Φτελιάς, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Ο προγραμματισμός των ραντεβού γίνεται τηλεφωνικά Τετάρτη και Παρασκευή 8.00-14.00 στο τηλ. 2522022222.

Οι εξεταζόμενες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και ΑΜΚΑ και να κάνουν χρήση μάσκας.

Για την επικοινωνία των αποτελεσμάτων θα πρέπει να δοθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου.

 

Η φακή

 

 

Ο ενεργειακός πόλεμος ήρθε, έφτασε στην καθημερινότητά μας, αφού οι «κρυφές» και «πονηρές» αυξήσεις είναι δεδομένες και μας «ακουμπούν» όλους. Ο «ρωσικός χειμώνας» 2022-2023 θα είναι πολυεπίπεδος… και με τις ευπαθείς ομάδες να είναι άμεσα πιο επηρεασμένες.

Με πληθωρισμό 10% στα ράφια του λιανικού εμπορίου θα δοθεί μια άνιση μάχη και με τη θέρμανση να είναι το άλλο πεδίο, στο βάθος οι κάλπες που ίσως να είναι και διπλές. Η χώρα μας έκανε την επιλογή της αφού ο όποιος αναθεωρητισμός είναι όχι στον Δνείπερο αλλά και στη Σαμιοπούλα…

Με τα παραπάνω δεδομένα ας χαρούμε τα «μπάνια του λαού», φράση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, και όσο από τον Σεπτέμβρη ο προεκλογικός «πυρετός» θα είναι στο καλάθι της νοικοκυράς και στη θέρμανση των ψηφοφόρων.

 

Το σιτάρι