Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τουλάχιστον 8 υποψήφιοι Βουλευτές με καταγωγή τον Δήμο Δοξάτου συμμετέχουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές, με 6 διαφορετικά κόμματα. Δίνεται έτσι η δυνατότητα μιας μεγάλης γκάμας επιλογών σε όσους πολίτες από τον συγκεκριμένο Δήμο επιθυμούν να ψηφίσουν, με τοπικά κριτήρια ή συνδυαστικά και με πολιτικά, πρόσωπα με καταγωγή από τον Δήμο Δοξάτου.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι Βουλευτές με καταγωγή από τον Δήμο Δοξάτου είναι η κ. Νικολέτα Εμμανουηλίδου και ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης με τη Ν.Δ., η κ. Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο κ. Δαμιανός Καγγελίδης με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Μιχάλης Κουρτίδης με την Ελληνική Λύση, ο κ. Τάσος Χατζηλαζάρου με το ΜέΡΑ 25 και ο κ. Ιεροκλής Σαββίδης με την Εθνική Δημιουργία. Επιπλέον, υποψήφια Βουλευτής είναι και η κ. Τιτή (Θεοτόκη) Ντολαπτσή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης.

 

Το μπιζέλι

 

 

Η δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων της απογραφής του 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ έδωσε και ένα τέλος στα όποια σενάρια υπήρχαν σχετικά με τις μεταβολές στα συμβούλια των κοινοτήτων των Δήμων, όσον αφορά το αριθμό των μελών της διοίκησής τους, αν θα διοικούνται δηλαδή μόνο από τον Πρόεδρο ή από τριμελές συμβούλιο. Πλέον, μένει να αποσαφηνιστεί με βάση τα αποτελέσματα ποιας απογραφής θα διεξαχθούν οι προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, καθώς από τον αριθμό των μελών σε ένα όργανο διοίκησης κοινότητας προκύπτει και ο μέγιστος αριθμός των υποψηφίων που μπορούν να υπάρχουν σε κάθε συνδυασμό.

Όσον αφορά τον Δήμο Δράμας η μοναδική μεταβολή προκύπτει για την κοινότητα Σιδηρονέρου, καθώς με πληθυσμό 198 κατοίκους είναι οριακά κάτω από το όριο των 200 κι έτσι θα διοικείται πλέον μόνο από τον Πρόεδρο. Αντίθετα, η κοινότητα Νικοτσάρα, έστω και οριακά, με 201 κατοίκους διατήρησε το τριμελές συμβούλιο.

Με βάση, λοιπόν, την πρόσφατη απογραφή, η κοινότητα Δράμας θα διοικείται από 11μελές συμβούλιο, οι κοινότητες Ξηροποτάμου και Χωριστής από 5μελές συμβούλιο, οι κοινότητες Καλλιφύτου, Καλού Αγρού, Κουδουνίων, Μαυροβάτου, Μικροχωρίου, Μοναστηρακίου, Μυλοποτάμου και Νικοτσάρα από 3μελές συμβούλιο και τέλος οι κοινότητες Λιβαδερού, Σιδηρονέρου και Σκαλωτής μόνο από τον Πρόεδρό τους.

Σχετικά με τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο αριθμός τους εξαρτάται από τον πληθυσμό κάθε Δήμου, ο Δήμος Δράμας θα έχει 35 Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμος Δοξάτου 25 Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμος Προσοτσάνης 25 Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου 19 Δημοτικούς Συμβούλους και ο Δήμος Παρανεστίου 15 Δημοτικούς Συμβούλους.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, ξεκίνησαν εκ νέου οι ανακοινώσεις υποψηφίων όσον αφορά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος έκανε γνωστό πως θα είναι υποψήφιοι με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» ο κ. Γιάννης Χατζηγιάννης και οι κυρίες Ελισάβετ Σαλαχάτ και Κατερίνα Αλεξίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας την οδοντίατρο Ελισάβετ Σαλαχάτ. Πέρα από την αγάπη της για την οδοντιατρική, η Ελισάβετ αγαπάει και τον τόπο της. Γι’ αυτό ενώνει τις δυνάμεις της μαζί μας, προκειμένου να συμβάλει στην Επανεκκίνηση για τη Δράμα».

Σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Δύο νέοι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Επανεκκίνηση για τη Δράμα, ενισχύοντας την παρουσία μας στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας! Ο Γιάννης Χατζηγιάννης, εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικοτσάρας. Η Κατερίνα Άξιου στην Τοπική Κοινότητα Καλλιφύτου. Κατερίνα, και Γιάννη, καλό αγώνα για τον Δήμο που μας αξίζει!».

 

Η ελιά

 

 

Η ακρίβεια και η οικονομία θα κρίνουν την επιλογή μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Πολύς λόγος για τη μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, μόνο που η θύμηση ξυπνά μνήμες και συμπεριφορές, όπου χρησιμοποιήθηκε η μεσαία τάξη ως βατήρας, κάτι που ισχύει και τώρα.

Τα μνημόνια και η διαχείρισή τους με μόνιμα «θύματα» τους ειλικρινείς φορολογούμενους είναι γεγονός, πέραν κυβερνήσεων. Φτάνει πια η επίκληση της μεσαίας τάξης, όταν η ακρίβεια είναι σε πορεία party.

 

Το σπανάκι