Μπορεί να υπήρξε χιονόπτωση τις προηγούμενες ημέρες και όλα να είναι κατάλληλα για τους λάτρεις του σκι για να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα, όμως λόγω πανδημίας το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού παραμένει εκτός λειτουργίας, λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Άλλωστε θεωρείται αρκετά δύσκολο να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, όσον αφορά τη λειτουργία των Χιονοδρομικών τη φετινή σαιζόν, καθώς αυτό θα σήμαινε επιτροπή μετακινήσεων από Νομό σε Νομό και κατ’ επέκταση αυξημένη κινητικότητα.

Πάντως, το γεγονός ότι το Χιονοδρομικό του Φαλακρού παραμένει κλειστό, αυτό δεν σημαίνει πως έχουν σταματήσει οι κινήσεις για περαιτέρω αξιοποίησή του στο μέλλον. Έτσι, στην πρόσφατη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη το κύριο θέμα ήταν η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να υποβληθούν και να δρομολογηθούν προτάσεις για την αναβάθμιση και την περαιτέρω αξιοποίηση τμήματος των αθλητικών εγκαταστάσεων και των υποδομών εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου που ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

Το αβοκάντο

 

 

Μόνο τυχαίες δεν θα πρέπει να θεωρούνται οι συχνές ονομαστικές αναφορές του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη.

Όπως προκύπτει από όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής τόσο στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης όσο και στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» φαίνεται πως στο σχεδιασμό του Υπουργείου για το 2021 είναι ενταγμένος και ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, ο οποίος θα προσφέρει την πολυπόθητη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό. Άλλωστε, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε προφανής λόγος για αυτές τις αναφορές από πλευράς του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Οπότε, μέσα στη χρονιά αναμένονται και οι όποιες εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα…

 

Ο ανανάς

 

 

Το καιρικό φαινόμενο με την ονομασία «Μήδεια» πέρασε από το Νομό Δράμας χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι μηχανισμοί της Π.Ε. Δράμας και των 5 Δήμων του Νομού ανταποκρίθηκαν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό κι έτσι δεν υπήρξαν αρρυθμίες.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, για 2 ημέρες στην αρχή της εβδομάδας αυτά παρέμειναν κλειστά στο σύνολο του Νομού Δράμας, στο πλαίσιο εφαρμογής οριζόντιας απόφασης από πλευράς του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου.

Μπορεί το γεγονός αυτό να ξένισε αρκετούς γονείς, τουλάχιστον σε περιοχές, όπως η πόλη της Δράμας, που δεν υπήρχαν εμφανή προβλήματα από την κακοκαιρία, ειδικά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όμως για τη λήψη του μέτρου συνυπολογίστηκε και η ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την απαραίτητη εφαρμογή πρωτοκόλλων για αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως είναι γνωστό, μετά το πρόσφατο άνοιγμα των σχολείων για διά ζώσης μαθήματα, είναι υποχρεωτικό το άνοιγμα των παραθύρων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Έτσι, με θερμοκρασίες που ήταν κάτω από το μηδέν σχεδόν στο σύνολο της Περιφέρειας, κρίθηκε ορθό να μην γίνουν μαθήματα και να εφαρμοστεί το σύστημα

της τηλεκπαίδευσης, για το οποίο άλλωστε υπάρχει μεγάλη εξοικείωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

 

Το μάνγκο

 

 

Οι Γερμανοί το Σεπτέμβρη έχουν εκλογές και η υπόσχεση ότι έως τότε θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, τώρα Φλεβάρη μήνα, ακούγεται ίσως μακρινό…

Δυο Γερμανίδες κυρίως έχουν πολλές σκοτούρες με την πανδημία. Αφενός η Frau Angela με τις εκλογές και τη διαδοχή, με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές να έχουν «εισπράξει» την αρρυθμία των εμβολιασμών, και αφετέρου η Frau Ursula της Ε.Ε. να παραδέχεται ότι χάθηκε χρόνος και μαζί και ζωές στο παιχνίδι των εταιρειών, των κρατών και του κέρδους.

Στη χώρα μας το ζητούμενο είναι ότι αν «χαθεί» και δεύτερη τουριστική σαιζόν, οι παρενέργειες θα είναι πολυεπίπεδες και η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού αυτή την αγωνία εκφράζει στο βάθος – βάθος.

Η χώρα μας με τη «βαριά» βιομηχανία των υπηρεσιών στον τουρισμό θεωρείται στις μη κόκκινες χώρες και αυτό δίνει προοπτική για προσύμφωνα, τώρα την εποχή που είναι για αξιόλογα τουριστικά πακέτα, με δεδομένο ότι ο εξ Ανατολών ανταγωνιστής (Τουρκία) είναι εκτός πλάνων των μεγάλων tour operators.

Ήδη οι εμβολιασμοί μπαίνουν σε ένα ρυθμό προοδευτικής εφαρμογής, γεγονός απαραίτητο τόσο υγειονομικά όσο και ψυχολογικά…

 

Η καρύδα