Όσο ζυγώνει η ημερομηνία διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, ολοένα και εντείνεται η προεκλογική παρουσία των υποψήφιων Ευρωβουλευτών στη Δράμα, στο πλαίσιο βέβαια ευρύτερων περιοδειών τους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μάλιστα, μετά τις αργίες για το Άγιο Πάσχα και τη… μεταφερόμενη Πρωτομαγιά, σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο υπάρχει παρουσία κάποιου υποψήφιου Ευρωβουλευτή στη Δράμα. Βέβαια, το χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις επισκέψεις είναι ολιγόωρες και αφορούν κατά περίπτωση μια βόλτα στην αγορά, συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους, καθώς και συνάντηση με τοπικά στελέχη του κόμματος από το οποίο προέρχεται ο κάθε υποψήφιος.

Μέχρι στιγμής μαζικότερη παρουσία στη Δράμα έχουν καταγράψει οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Μαΐου, μέσα σε χρονικό διάστημα δηλαδή μιας εβδομάδας, επισκέφτηκαν τη Δράμα 7 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές (κατά σειρά οι Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Νίκος Παπανδρέου, Φίλιππος Σαχινίδης, Άννα Βερούλη, Γιώργος Τσούμας, Κώστας Χρυσόγονος και Γιάννης Μανιάτης, η επίσκεψη του οποίου ήταν προγραμματισμένη για χθες Τετάρτη 15 Μαΐου). Μάλιστα, και τις επόμενες ημέρες υπάρχουν προγραμματισμένες επισκέψεις υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα της Όλγας Μαρκογιαννάκη (Παρασκευή), του Ανδρέα Σπυρόπουλου (Σάββατο) και του Κώστα Τσουκαλά (Κυριακή).

Στα άλλα κόμματα, ο αριθμός των επισκέψεων είναι σαφώς μικρότερος, καθώς τις τελευταίες ημέρες από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. έχουν επισκεφτεί τη Δράμα οι Βασίλης Κοντοζαμάνης και Δημήτρης Τσιόδρας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφτηκαν τη Δράμα οι Κώστας Αρβανίτης, Αναστασία Σαπουνά και Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδήλωση μαζί με την υποψήφια από τη Δράμα Αγλαΐα Κατσιγιάννη. Επίσης για χθες Τετάρτη ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ βέβαια την ίδια ημέρα ήταν προγραμματισμένη και η επίσκεψη στη Δράμα του Προέδρου του κόμματος κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Όσον αφορά το Κ.Κ.Ε., σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου, η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός και πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κ.Κ.Ε., θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο κέντρο της Δράμας και στη λαϊκή αγορά στις 11.30 π.μ., ενώ το απόγευμα, στο cafe «Πάρκο» στους Κομνηνούς στις 17.00 θα συναντηθεί με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες και στις 19.00 θα μιλήσει σε σύσκεψη με παλιννοστούντες.

Για τη Νέα Αριστερά, διήμερη επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Ιωάννης Καλομενίδης και Αννέτα Τσελεπή, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τέλος, τη Δράμα και συγκεκριμένα τη Γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Παρανεστίου, επισκέφτηκε ο Γραμματέας του Κόσμου κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος συνοδευόταν από υποψηφίους Ευρωβουλευτές του κόμματος.

 

Το μπιζέλι

 

 

Θέλουμε άλλα 20 χρόνια να φτάσουμε το 90% της αγοραστικής δύναμης του μέσου Ευρωπαίου λέει ο καθηγητής και κεντρικοτραπεζίτης Γιάννης Σουρνάρας. Οπότε πίσω στο 2007, παρότι είμαστε στα μέσα του 2024.

Η φοροδιαφυγή, η κατανάλωση και το τραπεζικό σύστημα είναι οι βασικοί συντελεστές της εξίσωσης που φέρνει το -20 χρόνια. οπότε στις 3.300 απολαβές του μέσου Γερμανού είναι οι τριμηνιαίες απολαβές του μέσου Έλληνα και μεσοσταθμικά έχουμε τις πολυεθνικές να έχουν τιμές Ελλάδας, αφού με ένα πρόστιμο το ξεπερνούν, ενώ ο καταναλωτής όχι φυσικά. Εδώ είμαστε, αλλά 20 χρόνια πίσω…

 

Το αβοκάντο