Απανωτές κλήσεις δέχθηκε η αστυνομία της Χρυσούπολης το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2021 για τη διοργάνωση πάρτι με συμμετοχή δεκάδων ατόμων σε χωριό του Δήμου Νέστου.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Μικρό το χωριό, πολλά τα αυτοκίνητα

Οι κάτοικοι του χωριού έβλεπαν από νωρίς το απόγευμα να φτάνουν άγνωστα αυτοκίνητα. Πολλά από αυτά, είχαν σταθμευθεί πιο μακριά από το σπίτι όπου γινόταν, όπως υποστηρίζουν, η συνάθροιση.

Τα «ξένα» αυτοκίνητα όμως ξεχώριζαν «όπως η μύγα μέσα στο γάλα» στη μικρή τοπική κοινωνία.

Σε μαρτυρίες τους στο KavalaNews οι περίοικοι κάνουν λόγο για περισσότερα από 50 άτομα, που έφτασαν στο χωριό, με περισσότερα από 20 αυτοκίνητα.

Περιγράφουν άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, ορισμένα εκ των οποίων μιλούσαν αγγλικά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες περιγραφές τα περισσότερα αυτοκίνητα είχαν πινακίδες κυκλοφορίας από άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Οι ίδιοι διευκρίνισαν ότι η συνάθροιση δεν είχε οργανωθεί σε σπίτι αλλά σε τουριστική επιχείρηση (συγκρότημα ενοικιαζόμενων κατοικιών).

Η “ολονυχτία” της αστυνομίας

Λένε μάλιστα ότι μετά την άφιξη των περιπολικών της αστυνομίας, έγινε μια πρώτη «εκκαθάριση» και πολλά ΙΧ οχήματα αποχώρησαν, μαζί με τους μισούς περίπου συμμετέχοντες στη συνάθροιση, αφού προηγουμένως βεβαιώθηκαν παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ