Έκλεισε η συμφωνία «προίκα» για την επόμενη Κυβέρνηση και φυσικά (και πάλι) ακολουθήθηκε ο εύκολος δρόμος της 13ης περικοπής συντάξεων και εδώ πλέον έχουμε μια σχέση κυβερνώντων και συνταξιούχων μεταξύ της διαδρομής της κοροϊδίας και της εμμονικής συμπεριφοράς.

Και το ερώτημα είναι εάν είχε εφαρμοστεί το e-mail Χαρδούβελη από τη διαπραγματευτική στρατηγική που ακολουθήθηκε, ποια μεγέθη περικοπών θα είχαν επικρατήσει.

Εδώ το εκλογικό σώμα είναι διαφοροποιημένο από την εκλογική του συμπεριφορά, αφού 1 στους 3 που ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝΕΛ τον Σεπτέμβρη του 2015 αξιολογεί απορριπτικά την ιστορική εξέλιξη και αυτό αποτυπώνεται στην δημοσκοπική εικόνα με μια τάση «παγωμένης διαφοράς».

Βέβαια υπάρχει και η μεγάλη μερίδα της αποστασιοποίησης, όπου εκεί αποσκοπούν τα αντίμετρα που θα τρέξουν…

 

Ο δυόσμος

 

 

Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Μοναδικό θέμα της εν λόγω συνεδρίασης (η οποία είναι η 10η του σώματος μέσα στο 2017) είναι η θέση της Περιφέρειας και των φορέων της επί της απόφασης της Κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή της Μέστης και κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η φράουλα

 

 

Για το θέμα της δημιουργίας Σταθμού Διοδίων στη Μέστη έχει εκδοθεί στο πρόσφατο παρελθόν ψήφισμα από την Περιφερειακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μ.Θ., που συνεδρίασε στην Ξάνθη την Κυριακή 2/4/2017, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ίδρυση από την “Εγνατία Α.Ε.” τεσσάρων νέων σταθμών μετωπικών διοδίων μεταξύ των οποίων και αυτόν της Μέστης, βάσει της ΚΥΑ 6686/2014 που υπογράφηκε από Υπουργούς της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λειτουργία μετωπικών διοδίων στη Μέστη θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, πλήττοντας ιδιαίτερα όσους μετακινούνται από και προς το Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και στο Αεροδρόμιο, θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων, που φθάνουν στη Θράκη, ενώ θα πλήξει τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θα αποτελέσει αντικίνητρο για νέες επενδύσεις.

Η δημιουργία των μετωπικών διοδίων στη Μέστη θα συμβάλει αρνητικά στην ανάπτυξη της ευαίσθητης και ακριτικής μας περιοχής, που ας μην ξεχνάμε ότι, είναι από τις φτωχότερες της χώρας».

Η Περιφερειακή Επιτροπή Α.Μ.Θ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στο ψήφισμά της, θέτει τα εξής αιτήματα:

«Για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς που διαφωνήσαμε με την δημιουργία των διοδίων, όταν ψηφίστηκε ο αρχικός νόμος και αγωνιστήκαμε ενάντια σ’ αυτά, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και συνοψίζουμε στα παρακάτω αιτήματα:

-Ζητάμε την ακύρωση του σχεδιασμού των μετωπικών σταθμών διοδίων όπως προαναφέραμε μεταξύ του ΑΚ Μέστης- ΑΚ ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στο ΑΚ Αρδανίου.

-Προτείνουμε τη δημιουργία σταθμού διοδίων στο Τελωνείο των Κήπων.

-Προτείνουμε την εφαρμογή αναλογικών τελών σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού.

-Ζητάμε την αιτιολόγηση του κόστους των διοδίων με σαφή και δεσμευτικό τρόπο, πριν την έναρξη λειτουργίας των νέων διοδίων και ως προαπαιτούμενο αυτής τη σύνταξη και δημοσίευση μελέτης καθορισμού κόστους διοδίων.

-Ζητάμε τη δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑμΕΑ, καθώς και χρόνια
πάσχοντες που χρήζουν τακτικής θεραπείας σε νοσοκομεία).

-Ζητάμε τη διατήρηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. με την υφιστάμενη δομή ως χρήσιμου εθνικού εργαλείου».

«Θα είμαστε στο πλευρό των θεσμικών φορέων της Περιφέρειάς μας και θα συνδράμουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν», καταλήγει το ψήφισμα της Περιφερειακής Επιτροπής Α.Μ.Θ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

 

Το αβοκάντο

 

 

Προκηρύχθηκε, στις 24 Απριλίου 2017, θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια», κοινοποιήθηκε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης και στον ιστότοπο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Η προθεσμία για υποβολή της αίτησης με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλεται σε προθεσμία είκοσι ημερών, από τις 3 Μαΐου έως τις 22 Μαΐου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2521350217, 2521350204 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 12.00-15.00μ.μ).

 

Το μήλο