Με την έλευση του 2022 ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου (2019-2023) και την προσεχή Κυριακή 9 Ιανουαρίου, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας θα προχωρήσουν σε εκλογή νέων οργάνων για το δεύτερο μισό. Οι δημαιρεσίες περιλαμβάνουν την εκλογή νέου Προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου), καθώς και την εκλογή νέων μελών στις Επιτροπές των Δήμων (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής). Αντίστοιχες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν και από τα Περιφερειακά Συμβούλια.

Βέβαια, η συμπλήρωση κατά το ήμισυ της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου αποτελεί και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τη διενέργεια των εκλογών και πλέον οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε αυτές (είτε πρόκειται για ήδη εκλεγμένους με στόχο την επανεκλογή τους είτε για όσους επιθυμούν να λάβουν τη ψήφο των πολιτών για πρώτη φορά) θα πρέπει σιγά σιγά να εντείνουν τον σχεδιασμό τους.

 

Το αβοκάντο

 

 

Σε πλήρη λειτουργία, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, επανήλθε το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου από την 1η Ιανουαρίου 2022, μετά τη δίμηνη λειτουργία (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) με περιορισμένο ωράριο.

Σχετική ανάρτησή του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου ανέφερε τα εξής:

«Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου ξανά σε πλήρη λειτουργία. Μετά την συνάντησή μας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα και την δέσμευση της πως το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργεί 7μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο από χθες (σ.σ. 1 Ιανουαρίου) επιστρέψαμε επιτέλους στην κανονικότητα.

Προτεραιότητα μας είναι η προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας. Με γρήγορα αντανακλαστικά και διεκδικήσεις διατηρούμε την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας».

 

Το μήλο

 

 

Τελικά ούτε φέτος ο Άη Βασίλης ήρθε με το τρένο στη Δράμα, παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου των Σιδηροδρομικών και των φίλων του Σιδηροδρόμου της Δράμας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Η επιδημιολογική εικόνα, η αύξηση των κρουσμάτων και η επιβολή των νέων μέτρων ανάγκασαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν την εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» αναφέρονταν τα εξής: «Μετά τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο Άγιος Βασίλης τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, δυστυχώς δεν θα έρθει εφέτος στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας για να μοιράσει δώρα στα αγαπημένα του παιδιά. Ας ευχηθούμε να έχουμε όλοι υγεία, για να τον υποδεχθούμε την επόμενη χρονιά. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά. Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος».

Υπενθυμίζεται πως η έλευση του Άγιου Βασίλη με τρένο στη Δράμα ήταν μια εκδήλωση η οποία συνέβαινε για χρόνια σε ετήσια βάση, όμως σταμάτησε το 2013 και μετά από 8 χρόνια έγινε και πάλι προσπάθεια για να αναβιώσει. Συγκεκριμένα είχε ξεκινήσει το 1980 και για δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς για την εορταστική περίοδο στη Δράμα, δημιουργώντας

ένα πολύ όμορφο κλίμα στο σιδηροδρομικό σταθμό που ακόμα τότε έσφυζε από κόσμο αφού τα δρομολόγια των τρένων ήταν πυκνά και το τρένο αποτελούσε βασικό μεταφορικό μέσο για την Ανατολική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τον Άγιο Βασίλη να βρει κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο για τη μετακίνησή του, διαφορετικό από το τρένο. Ευχή όλων φυσικά στο τέλος αυτής της χρονιάς η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί κανονικά…

 

Το γκρέιπφρουτ

 

 

Ήδη με την έλευση του 2022 οι εμμονικές και εθνικιστικές κορώνες από την Τουρκία δείχνουν ότι η επέτειος του 1922 και οι ανάγκες του 2022 για το καθεστώς της Άγκυρας είναι μια… ευκαιρία να αποκρύψει τη σκληρή πραγματικότητα, μέσω της ακραίας μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού.

Η ανάδειξη στο εσωτερικό της Τουρκίας, μέσω επίδειξης πυγμής και επεκτατικής στρατηγικής, «καλύπτουν» ισοτιμίες και την οικονομική δυσπραγία για τα πλήθη της Ανατολίας, αφού οι μεγάλες μερίδες δημοσιογράφων και αναλυτών είναι σε καθεστώς αναμονή δίκης.

Η χώρα μας το 2022 έχει να ξεπεράσει τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, χωρίς να αποφεύγουμε ευθύνες και κινδύνους.

 

Το μανταρίνι