Πόσο κόστισε και θα κοστίσει το Α’ εξάμηνο του 2015 γενικά έως χώρα και πιο ειδικά στον καθένα μας;

Το είπε στον Guardian ο ίδιος ο Αλέξης κάνοντας μια γενναία αυτοκριτική ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός αυτό η στήλη του το αναγνωρίζει, αφού και απειρία αυτοδιέγνωσε και λάθος εκτιμήσεις.

Πήγαμε με τα πουκάμισα έξω στους ευρωπαίους να δείξουμε ανατρεπτισμό και μια αλά Βενεζουέλα αριστεροφροσύνη. Μάταια όμως.

Το κίνημα δεν πληρώνω έγινε περικοπών το ανάγνωσμα και bonus στις τράπεζες για πληρωμή των νόμιμων φόρων.

Τρικλίζοντας ακόμη βγαίνουμε στις αγορές για 4 δισ. με συμμάχους – αναδόχους όλη την ελίτ του τραπεζικού δυτικού συστήματος, που η άντληση των 4 δισ. θα είναι το πρώτο βήμα για έναν δανεισμό από τον οποίο είμαστε αποκλεισμένοι εδώ και 8 χρόνια. Θα έρθει πρώτα το αφορολόγητο (μείωση 700 ευρώ για κάθε εργαζόμενο) και η ρύθμιση του χρέους έπεται. Τα πουκάμισα έξω και οι «βλαχομαγκιές» έχουν το κοστολόγιό τους. Καλή υπομονή…

 

Η πιπεριά

 

 

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για αναστολή της εγκατάστασης συστημάτων πληρωμών με κάρτες, το οποίο είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.

Οι δύο Σύλλογοι, οι Πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα» αλλά και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η πρόεδρος του Α’ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

Αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης θα συζητηθούν στην επταμελή σύνθεση του Β’ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της πορείας των έργων στις 12 Αυγούστου 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Δράμα – Αλεξανδρούπολη και να παραδοθεί προς χρήση η γραμμή του ΟΣΕ. Έτσι θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν για έναν ακόμη χρόνο ακόμη, δίχως όμως να απαιτείται διακοπή της κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι επιβάτες φτάνουν με τρένο στη Δράμα και εξυπηρετούνται, στη συνέχεια, με λεωφορεία.

 

Η μελιτζάνα

 

 

Η προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, συναυλία του Στέλιου Ρόκκου στο Φαράγγι της Πετρούσας ακυρώθηκε, λόγω κακών καιρικών προγνώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την παραγωγή της συναυλίας. Όσοι προμηθεύτηκαν εισιτήριο μπορούν να το επιστρέψουν στο σημείο που το αγοράσανε.

 

 

Η μπάμια

 

Ο Δραμινός μαθητής Δημήτρης Τσιντσιλίδας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 23 Ιουλίου.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η Ελληνική αποστολή κατέλαβε τη 12η θέση στον κόσμο, την τρίτη στην Ευρώπη, και την πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατέκτησε ένα Χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα Χάλκινο μετάλλιο.

Συγκεκριμένα:

Γεωργιάδης Βασίλειος Χρυσό Μετάλλιο

Μελάς Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Λώλας Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Τσιάμης Ραφαήλ Αργυρό Μετάλλιο

Τσιντσιλίδας Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Ψυρούκης Ραφαήλ Χάλκινο Μετάλλιο

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο Μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος

Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Για 3η συνεχή χρονιά, μεγάλος χορηγός της ομάδας ήταν το Ίδρυμα Ωνάση.

 

Η ντομάτα