«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δράμας καταθέτει ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων του Δήμου.

Για το λόγο αυτό, αποστέλλουμε σχετικό αίτημα προς τον Δήμαρχο, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

Απαλλαγή από τα τροφεία για όλες τις οικογένειες των οποίων τα βρέφη και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (εμπορικά καταστήματα, κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τα καταστήματα και επιχειρήσεις έως 1000 τ.μ. για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

Απαλλαγή από το τέλος 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων καταστημάτων εστίασης για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις σε δημοτικούς υπαλλήλους. Να τεθεί σε εφαρμογή παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έπειτα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι.