Του Μαργαρίτη Τζίμα

τ. Υπουργού

 

Διπλή γιορτή. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Το άγγελμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου που γέμισε και γεμίζει με ελπίδα τους ανθρώπους. Το μεγάλο θαύμα της Ασπόρου κυήσεως.

Ο αγώνας των Ελλήνων για την απελευθέρωση ήταν αποτέλεσμα Πίστης στα ιδανικά και τις αξίες της φυλής μας. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία ήταν ο αγώνας. Δεν ήταν αγώνας για την ύλη, ήταν αγώνας για αξίες και ιδανικά. Δεν ήταν αγώνας συμφερόντων, αλλά ήταν αγώνας ιδεών. Η πρόοδος συγκρούστηκε με τον σκοταδισμό και νίκησε. Η ενότητα των Ελλήνων ξεπέρασε τις μικρότητες και τις απόπειρες διχασμού. Ο αγώνας του 1821 ήταν ο θρίαμβος των ιδεών απέναντι στην ύλη. Λίγοι εμείς, πολλοί οι άλλοι. Και όμως το σθένος, η αυταπάρνηση και η ομοψυχία ενίκησαν.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε την πίστη στα ιδανικά που μας οδήγησαν διαχρονικά, να γράψουμε χρυσές σελίδες ενδόξου αγώνα στο διάβα της ιστορίας μας. Χρειαζόμαστε όσο πότε άλλοτε να ενδυναμώσουμε την πίστη μας στην Ορθοδοξία η οποία ως Φάρος θα μας οδηγεί. Δεν μισούμε. Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους γιατί αποτελούν εικόνα του Θεού. Απαιτούμε όμως να μας σέβονται και οι άλλοι. Ζήτω το Έθνος.