ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουλευτές Αν. Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διαδικασία συμψηφισμού των απαιτήσεων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ από τη καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστος κατά τα έτη 2010-2015 με ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με την προβλεπόμενη σήμερα διαδικασία, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν οφειλές είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό απαιτήσεων από τον ΟΑΕΔ. Όπως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση που ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, οι επιχειρήσεις δεν θα λαμβάνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, οι οποίες είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη συνέχεια των χρηματοδοτήσεων.

Προκειμένου λοιπόν να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούνται και να στηριχτούν οι επιχειρήσεις, οι Βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών εάν θα αποδεχθεί το αίτημα των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ και θα προβεί στις απαραίτητες νομοτεχνικές ρυθμίσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα των επιχειρήσεων που δεν έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, ώστε να εξοφληθούν οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων από την επιδότηση κόστους για τα έτη 2010-2015.