«Η Κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει επικοινωνιακά την ατζέντα επειδή δεν βγαίνει η κατηγορία κατά του Ν. Παππά»

 

«Η πρόταση της Κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, όπως διέρρευσε στο τύπο, έχει στοιχεία αντισυνταγματικότητας. Εμείς καταθέτουμε τη δική μας πρόταση με σεβασμό στο Σύνταγμα. Θεωρούμε ότι μπορεί ο εκλογικός νόμος να προβλέψει ότι δεν θα έχουν δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών κόμματα που διακηρύσσουν βία κατά ατόμων με φυλετικά κι άλλα ρατσιστικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά.

«Με την πρόταση αυτή δεν απαγορεύεται αλλά αναστέλλεται η δυνατότητα κατάρτισης συνδυασμών από τα νεοναζιστικά μορφώματα. Τρία χρόνια τώρα κανείς από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φιλοτιμήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα των διαγγελμάτων του Κασιδιάρη από τη φυλακή, που παραβιάζουν τον σωφρονιστικό κώδικα. Η ύπαρξη ναζιστικών μορφωμάτων στη δημόσια ζωή δεν εξυπηρετεί κανέναν», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις για τη μαρτυρία ότι διοχετεύθηκε μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ξανθόπουλος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Στη χώρα μας όπου υπάρχει μιντιακή παντοδυναμία της Κυβέρνησης, η μιντιακή πραγματικότητα διαμορφώνεται κατά τη βούληση του Μαξίμου. Τα στοιχεία περί δήθεν ροής χρήματος παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στο Ειδικό Δικαστήριο. Είναι ένα καινοφανές επιχείρημα που δεν έχει ξαναεισφερθεί στην διαδικασία γεγονός που από μόνο του, υπονομεύει την αξιοπιστία του. Άλλωστε και η μήνυση του Ν. Παππά, δείχνει ότι η μάρτυρας μάλλον άλλα πράγματα είχε στο μυαλό της. Προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα με μια μαρτυρία από το πουθενά επειδή φαίνεται ότι δεν τελεσφορεί η κατηγορία κατά του Ν. Παππά».

Όσον αφορά το θέμα με το νεκρό παιδί στον Έβρο και την αμφισβήτησή του, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ότι η μητέρα του παιδιού που φιλοξενείται στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Δράμας, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι έχασε το παιδί της και έχουν πέσει πάνω της λυτοί και δεμένοι για να αλλάξει την αρχική της κατάθεση. Όπως παρατήρησε, το πρόβλημα υπάρχει και γι’ αυτό πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια.