Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε., για την επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δράμα, αναφέρονται τα εξής:

Στην προσπάθειά του να διαφημίσει το παραμύθι της ανάπτυξης που δήθεν ωφελεί εξίσου το κεφάλαιο και τον λαό, στην πρόσφατη ομιλία του στη Δράμα ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να κάνει το «άσπρο-μαύρο» και να παρουσιάσει μια κατάσταση που καμία σχέση δεν έχει με όσα βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και ο λαός της Δράμας.

Τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» και οι επενδύσεις στις οποίες αναφέρθηκε, όχι μόνο δεν επέφεραν αύξηση των θέσεων εργασίας και των μισθών, αλλά αντίθετα:

Αποτυπώνονται στη ζωή εκατοντάδων εργαζόμενων που ζουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας με ατομικές ολιγόμηνες συμβάσεις, καθηλωμένους μισθούς και δεκάωρα εντατικοποιημένης εργασίας.

Αποτυπώνονται στις εκατοντάδες απολύσεις που γίνονται, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων.

Αποτυπώνονται στα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα, πολλές φορές θανατηφόρα, στον «εξαιρετικά δυναμικό» κλάδο του μαρμάρου, όπου η ένταση της εργασίας και η πλήρης απουσία ελέγχων για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι σήμερα, «λύνει» τα χέρια στους εργοδότες.

Αποτυπώνονται στα ωράρια λάστιχο και στις συνθήκες δουλειάς στις «δυναμικές επενδύσεις» των θερμοκηπίων.

Γιατί αυτή είναι τελικά η ανάπτυξή τους: ανάπτυξη για τους λίγους, πάνω στις πλάτες των πολλών.

Όσο για τα «φιλόδοξα σχέδια» που έχει η Ν.Δ. για το Νοσοκομείο της Δράμας, είναι ντροπή και να ξεστομίζεται κάτι τέτοιο στην περιοχή που μέσα στην πανδημία θρήνησε δεκάδες νεκρούς και σήμερα οι ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό συνθέτουν συνθήκες λειτουργίας επισφαλείς για ΜΕΘ και Παθολογική, ελλείψεις σε ειδικότητες, λίστα αναμονής μηνών για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό σε Κέντρα Υγείας, εκατοντάδες καρκινοπαθείς να ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη για τις θεραπείες τους. Αυτά τα «φιλόδοξα σχέδια» αποτελούν τη συνέχιση της πολιτικής απαξίωσης του δημοσίου συστήματος Υγείας και στήριξη του ιδιωτικού τομέα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή υγειονομικών και ασθενών.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Δράμας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια ανάπτυξη που θυσιάζει μέχρι και την πιο στοιχειώδη ανθρώπινη ανάγκη, την ίδια τη ζωή, μπροστά στα κέρδη των «λίγων». Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από επενδύσεις που πατάνε πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών του δικαιωμάτων. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις «μεταξωτές κορδέλες» που προσπαθούν να πουλήσουν οι επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος.

Στα δύσκολα που έρχονται, αυτό που μπορεί να δώσει ελπίδα στον λαό και ανάταση στη διεκδίκηση μέτρων πραγματικής ανακούφισης, αλλά και να ανοίξει τον δρόμο για μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία, είναι ένα ακόμα πιο ισχυρό Κ.Κ.Ε. Γιατί μόνο το Κ.Κ.Ε. αποτελεί τη λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση που θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μπροστάρης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για να υψώσουμε τείχος αντίστασης στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω απ’ την ίδια τη ζωή.