ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, η Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής κ. Εύα Καϊλή. Η κ. Καϊλή, συνοδευόμενη από την Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής.

Σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε., η κ. Καϊλή ανέφερε πως ο κόσμος «θέλει μια παράταξη που να προστατεύει τους μη προνομιούχους και να μπορεί να είναι προοδευτική, ανοιχτόμυαλη και να νοιάζεται πραγματικά, να μην εξαντλεί το ηθικό της κεφάλαιο σε διαξιφισμούς αλλά σε πολλή δουλειά». Όπως είπε η κ. Καϊλή, υπάρχουν ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων και επενδύσεων στην Ελλάδα και πρέπει «να μην τις εκμεταλλευτεί όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα χάσει για άλλη μια φορά ένα τρένο που μας προχωράει στην ψηφιακή εποχή και σε μια εποχή που ανατρέπονται τα πάντα. Πραγματικά η νοοτροπία του Έλληνα που είναι δημιουργικός και καινοτόμος, μπορεί να προσφέρει και να φέρει στις ευρωπαϊκές αρχές ένα άλλο επίπεδο στη νέα εποχή». Η κ. Καϊλή επεσήμανε ότι η ίδια ασχολήθηκε ως Ευρωβουλευτής με τους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας και των τεχνολογιών και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό και το κομμάτι των προϋπολογισμών, γιατί εκεί αποφασίζονται οι βασικές πολιτικές και οι προτεραιότητες που θα έχει η Ευρώπη για το αν θα γίνει πιο ανθρώπινη ή αν θα αφήσει να καταλάβει την πρώτη θέση η βιομηχανία. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή βιομηχανία αλλά να είναι για τον άνθρωπο. όχι μόνο για το κέρδος. Και αυτή η ισορροπία είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και να μας βοηθήσει όλους».

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλίδου, στις δηλώσεις της, είπε για τις Ευρωεκλογές πως «δεν είναι μάχη για δυο», καθώς «υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής με θέση, με άποψη». «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είμαστε επιλογή των Ελλήνων αυτή την κρίσιμη στιγμή για τις εκλογές στην Ευρωβουλή, γιατί έχουμε πρόταση, είμαστε σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και η Ευρώπη δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή τίποτα άλλο παρά μεγαλύτερη ενοποίηση, περισσότερη Ευρώπη, λιγότερο διχαστικό λόγο και αυτό γίνεται μόνο αν υπάρχει σχέδιο και αν υπάρχουν ισχυρές πολιτικές συμμαχίες», πρόσθεσε η κ. Κεφαλίδου.