ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ

 

 

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 οι υποψήφιοι Βουλευτές της Ν.Δ. στο Νομό Δράμας για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές είναι οι εξής:

 

-Κυριαζίδης Δημήτριος

-Μάγγαλος Παναγιώτης

-Μπλούχος Κωνσταντίνος

-Τουφεκτσή Θεοδώρα (Ντόρα)

-Τσιαμούρα Παναγιώτα

 

Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Ν. Δράμας είναι ανανεωμένο κατά τα 3/5 σε σχέση με αυτό των τελευταίων εθνικών εκλογών, τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα νέα πρόσωπα είναι ο κ. Μάγγαλος, η κ. Τουφεκτσή το γένος Γιαννουχαηλίδου και η κ. Τσιαμούρα.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των υποψήφιων Βουλευτών.

 

Κυριαζίδης Δημήτρης

Εισήχθη αρχικά στη Σχολή Υπαξιωματικών και μετέπειτα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ο πρώτος διορισμός του είναι στη Δράμα, ως διοικητής σε αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού. Το 1988 δημιουργεί με άλλους συναδέλφους το πρώτο πανελλαδικά σωματείο αστυνομικών. Κατορθώνει με συναδέλφους να ιδρύσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), η οποία θεσμικά αναγνωρίζεται το 1995 και εντάσσεται στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αστυνομικών (EUROCOP). Στις πρώτες εκλογές της Ομοσπονδίας, το 1990, εκλέγεται Πρόεδρος αυτής. Επανεκλέχθηκε στη θέση αυτή θέση μέχρι και το 2008, οπότε και αποστρατεύτηκε. Εξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου 2012 και επανεξελέγη Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του κόμματος.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Μανίκα (Αξιωματικό της Αστυνομίας), το γένος Κανετίδη. Έχει τέσσερις γιους, τον Τριαντάφυλλο (Λοχαγό ε.α. Νομικού Σώματος – απόφοιτο Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. – Δικηγόρο Δράμας), τον Ιωάννη (απόφοιτο Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ. – εργασ. Χειρουργική Κλινική Γ.Ν. Δράμας – ειδ/ο Μαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο Queen Victoria Hospital, Λονδίνο), το Γεώργιο (απόφοιτο Νομικής Σχολής Νομικής Δ.Π.Θ., Δικηγόρο Δράμας) και το Μάριο (φοιτητή Φαρμακευτικής ΑΠΘ).

 

Μάγγαλος Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Μάγγαλος γεννήθηκε στη Δράμα στις 09/06/1958 από την Δέσποινα και τον Χρήστο Μάγγαλο, βραβευθέντα με πολεμικό σταυρό επί ανδραγαθία, υπαξιωματικό Χωροφυλακής.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Χατζοπούλου, έχουν 2 θυγατέρες, την Δέσποινα 24 ετών φοιτήτρια Ιατρικής (5ο έτος) και την Αναστασία 22 ετών, ποδολόγο. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Κωνσταντίνο Μάγγαλο, ιατρό ειδικό γαστρεντερολόγο, ελεύθερο επαγγελματία στη Δράμα.

Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης κατόπιν Πανελληνίων εισαγωγικών εξετάσεων και αποφοίτησε σε 6 έτη (1977-1983). Μετεκπαιδεύτηκε στο Course Επείγουσα Ιατρική στο Wayne State Hospital, Detroit, USA (1983). Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική-Γυναικολογία στο Π.Γ.Ν. Καβάλας και στο Π.Γ.Ν. Αλεξάνδρας, Αθήνα (1987-1991) και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην υπογονιμότητα στο Jones Institute, University of Virginia, Medical School, USA.

Κατατάχτηκε στο κέντρο Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου – ΛΥΒ Άρτας. Επιλέχθηκε ως πρώτος στην τάξη του για Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός στη σχολή Δοκίμων. Μετά την αποφοίτηση, τοποθέτηση ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο 210 Τάγμα ΥΓ και κατόπιν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ενδιαμέσως επιλέχθηκε ως ο μοναδικός Έφεδρος Αξιωματικός Υγειονομικού της σειράς του για φοίτηση στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και ευδοκίμως αποφοιτώντας του απενεμήθη η ειδικότητα του Αξιωματικού Ψ.Π. (Ψυχολογικού Πολέμου). Συνολική διάρκεια θητείας 28 μήνες (1984-1987). Κλήθηκε σε διάφορες ασκήσεις ετοιμότητας εν εφεδρεία κατά καιρούς, σήμερα φέρει τον βαθμό του Λοχαγού Ιατρού. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών στη Δράμα με πολυσχιδή δραστηριότητα (παρελάσεις, εκδηλώσεις κ.ά.).

Από το 1991 – σήμερα εργάζεται στο Ιδιωτικό του Ιατρείο στη Δράμα – Κέντρο Υπογονιμότητος. Διετέλεσε από το 1992 – 2000 Ιδρυτικός Εταίρος και διαχειριστής της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής «ΠΑΝΑΓΙΑ», από το 2001 – 2005, είναι Ιδρυτικός Εταίρος και διαχειριστής της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ κλινικής «ΠΑΝΑΓΙΑ», από το 2009 – σήμερα Ιδρυτικός Μέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MEDISOL ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. – «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ψυχογηριατρικές κλινικές και από το 2011 – σήμερα Ιδρυτικός Μέτοχος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με υπό κατασκευή κλινική MEDISOL ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. – «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» ψυχογηριατρικές κλινικές.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά, καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μ.Α.ΚΙ στην 1η ιδρυτική ολομέλεια στην Δράμα και ακολούθως υπεύθυνος Μαθητικού στη Δράμα (1975-1976). Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη, Ιατρικής/ΟΝΝΕΔ (1977-1983), ενώ από το 1987-1991 είναι εκλεγμένο μέλος της 5μελούς Επιστημονικής Επιτροπής και του Σωματείου Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. Καβάλας.

Έχει συμμετάσχει σε 37 Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιμότητας (American Fertility Society) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (European Society of Human Reproduction & Embriology).

Μιλάει καλά Αγγλικά και είναι καλός χειριστής των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων.

 

Μπλούχος Κωνσταντίνος

Χειρουργός (Επιμελητής Α’) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη χειρουργική ήπατος – χοληφόρων – παγκρέατος στο ΔΠΘ

Μεταπτυχιακό δίπλωμα επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Μετεκπαίδευση στον Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης στη χειρουργική ήπατος – χοληφόρων – παγκρέατος

Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

τ. Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Δράμας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας – π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Δράμας

 

Τουφεκτσή Θεοδώρα (Ντόρα)

Γεννήθηκε στη Δράμα στις 11-08-1990, με καταγωγή από το Δασωτό Κ. Νευροκοπίου, όπου και διέμεινε μέχρι τα 15 της έτη. Ασκεί τη μαχόμενη δικηγορία και παράλληλα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τραπεζικής στο ΕΑΠ. Στη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής στο ΔΠΘ και πλέον εκφράζει την επιθυμία της να παλέψει για την πατρίδα της, ζητώντας την ψήφο σας!

 

Τσιαμούρα Παναγιώτα

Η Παναγιώτα Τσιαμούρα είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και δεύτερο μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Το 1994 δημιούργησε τη δική της επιχείρηση, ξεκινώντας με ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών, το οποίο με την πάροδο των χρόνων πήρε τη μορφή ενός εκπαιδευτικού οργανισμού. Σήμερα, μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης.

Εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΣEK του ΕΚΕΠΙΣ. Εκπαιδεύτρια ΛΑΕΚ. Εκπαιδεύτρια ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Εκπαιδεύτρια στο μητρώο επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (Μ.Ε.Σ.ΙΝ.Ε.). Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας – Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σύμβουλος του ΣΕΠΒΕ στη δράση Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική υποστήριξης για ανέργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.