ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΛΟΥΧΟΥ

  • «Μόνος ή με στελέχη φορέων της Δράμας έκανα πάνω από 1.000 ραντεβού σε κυβερνητικά γραφεία για τη Δράμα»
  • «Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Ανέβασε πολύ υψηλά τον δείκτη κάθε είδους προσδοκίας και αισιοδοξίας, διαχειριζόμενη με μεγάλη επιτυχία, πολλές ταυτόχρονες ή αλλεπάλληλες κρίσεις, χωρίς να διχάσει, αλλά ενώνοντας τον λαό»
  • «Ψηφίζουμε Κ. Μητσοτάκη γιατί είμαστε ενωμένοι και μισούμε τη διχόνοια. Γιατί είμαστε με την πρόοδο και την ανάπτυξη. Με τα συμφέροντα όλου του λαού. Γιατί ξέρουμε να διαβάζουμε την πραγματικότητα»
  • «Τον Ιούνιο του 2020 παραδόθηκε το κτήριο των φυλακών Νικηφόρου και ήδη προσελήφθη προσωπικό, ενώ στο προσεχές διάστημα επίκειται η πλήρης λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος. Έργο που έκλεισε εικοσαετία κωλυσιεργίας και καθυστέρησης»
  • «Βρισκόμαστε στη Β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο “Δράμα – Αμφίπολη”, το έργο σύνδεσής μας με την Εγνατία. Ποτέ δεν ήμαστε τόσο κοντά στην κατασκευή του δρόμου»
  • «Αναμορφώνεται σε επίπεδο ΜΕΘ και ΤΕΠ το Νοσοκομείο με ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης»
  • «Κάναμε πράξη την κατεδάφιση του παλαιού και επικινδύνου κολυμβητηρίου και ταυτόχρονα καταθέσαμε νομοθετική τροπολογία με την οποία επίκειται η ανέγερση του νέου, παρακάμπτοντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο»
  • «Χρηματοδοτήθηκε με γενναία ποσά η Τοπική Αυτοδιοίκηση όλου του Νομού. Αγροτική κι επαρχιακή οδοποιία, έργα αντιπλημμυρικά, αναμορφώνουν κι εκσυγχρονίζουν τη Δραμινή επαρχία»
  • «Όποτε μπορώ, εθελοντικά, συνεχίζω να είμαι στο νοσοκομείο για το οποίο έχω ξοδέψει και συνεχίζω να ξοδεύω τεράστιο προσωπικό κεφάλαιο, πνευματικό και σωματικό. Η πάλη μου με “σημεία και τέρατα” έφεραν σχέδια κι ελπίδες για τη δομή υγείας του τόπου μας»

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Κύριε Μπλούχο, πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη αυτή. Ποιος είναι ο απολογισμός της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη την περίοδο 2019-2023;

Αγαπητέ κύριε Λάτσα, εγώ ευχαριστώ για τη συνέντευξη και την καλή σας διάθεση να μιλήσουμε… Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Ανέβασε πολύ υψηλά τον δείκτη κάθε είδους προσδοκίας και αισιοδοξίας, διαχειριζόμενη με μεγάλη επιτυχία, πολλές ταυτόχρονες ή αλλεπάλληλες κρίσεις, χωρίς να διχάσει, αλλά ενώνοντας τον λαό. Δεν έχω κατά νου κάποια Κυβέρνηση που ταυτόχρονα, στη θητεία της να αντιμετωπίζει συνθήκες υβριδικής επίθεσης από γειτονική χώρα μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, συνθήκες τρομερής και θανατηφόρας πανδημίας, συνθήκες αντιπολιτευτικού δικαιωματισμού, κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομικής ζωής λόγω υγειονομικών μέτρων, δημαγωγικό αντισυστημισμό, κινδύνους οικονομικούς και ενεργειακούς από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία… Και στο τέλος, να βγαίνει και υγειονομικά ισχυρότερη και οικονομικά παντοδύναμη και αμυντικά άτρωτη και θωρακισμένη. Εν ολίγοις…

Ειδικότερα για τον Νομό Δράμας, σε αυτή την περίοδο ποιο ήταν το έργο που έγινε; Ποιο ήταν το αποτύπωμα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο;

Κύριε Λάτσα, τον Ιούνιο του 2020 παραδόθηκε το κτήριο των φυλακών Νικηφόρου και ήδη προσελήφθη προσωπικό, ενώ στο προσεχές διάστημα επίκειται η πλήρης λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος. Έργο που έκλεισε εικοσαετία κωλυσιεργίας και καθυστέρησης. Βρισκόμαστε στη Β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Δράμα – Αμφίπολη», το έργο σύνδεσής μας με την Εγνατία. Ποτέ δεν ήμαστε τόσο κοντά στην κατασκευή του δρόμου. Αναμορφώνεται σε επίπεδο ΜΕΘ και ΤΕΠ το Νοσοκομείο με ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης. Κάναμε πράξη την κατεδάφιση του παλαιού και επικινδύνου κολυμβητηρίου και ταυτόχρονα καταθέσαμε νομοθετική τροπολογία με την οποία επίκειται η ανέγερση του νέου, παρακάμπτοντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Χρηματοδοτήθηκε με γενναία ποσά η Τοπική Αυτοδιοίκηση όλου του Νομού. Αγροτική κι επαρχιακή οδοποιία, έργα αντιπλημμυρικά, αναμορφώνουν κι εκσυγχρονίζουν τη Δραμινή επαρχία. Αυτά επί τροχάδην… Είναι αρκετά; Ναι! Αλλά και όχι! Η πολιτικοοικονομική κατάσταση μιας μικρής ή μιας ευρύτερης κοινωνίας είναι δυναμική και όχι στατική… Ό,τι χτες ήταν επαρκές κι ικανοποιητικό, σήμερα φαντάζει οριακό και αύριο ελάχιστο. Διότι η πρόοδος της ζωής δεν σταματά σε κανέναν τοπικό άρχοντα, Υπουργό, Πρωθυπουργό, Κυβέρνηση. Η ζωή προχωρά και είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε λόγο ύπαρξης κοιτώντας το μέλλον.

Οι στόχοι για την επόμενη περίοδο στον Νομό Δράμας ποιοι είναι; Τι να περιμένουν οι πολίτες από τη νέα Κυβέρνηση, εφόσον βέβαια η Ν.Δ. αποτελέσει εκ νέου η επιλογή για τη διακυβέρνηση του τόπου;

Έναρξη και ολοκλήρωση του κάθετου άξονα. Αναμόρφωση του απαρχαιωμένου σιδηροδρομικού μας δικτύου και συνακόλουθα της συγκοινωνιακής μας απομόνωσης. Ολοκλήρωση έργων υποδομής σχετικά με την παιδεία μας (σχολικό συγκρότημα Καλαμπακίου – Γυμναστήριο Δοξάτου). Τουριστική ανάδειξη του Νομού μας. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα δεν είναι απλά έργο ενός Πρωθυπουργού, μιας Κυβέρνησης, ενός μεσάζοντα κυβερνητικού Βουλευτή… Είναι στοχεύσεις που διεκδικεί η πόλη κι ο Νομός μας με όλες τους τις δυνάμεις.

Στις προσεχείς εκλογές, για ποιους λόγους θεωρείτε πως οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν Ν.Δ.;

Κοιτάξτε… Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβερνά… Ως το 2019 ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα κυβερνούσε. Με ρωτάτε γιατί να ψηφιστεί το ένα κόμμα και όχι το άλλο ως πρωταγωνιστικό μιας μονοκομματικής ή πολυκομματικής κυβέρνησης. Οι λόγοι είναι προφανείς: Συγκρίνετε… Η πρόοδος κι η κοινωνική άνοδος δεν είναι θέμα ιδεολογιών. Αλλά πράξης. Στην Ελλάδα, ένα μεγάλο τμήμα του λαού ήταν εγκλωβισμένο στην ιδεολογική εμμηνόπαυση της Αριστεράς: Αριστερά = πρόοδος = ΣΥΡΙΖΑ. Δεξιά = συντήρηση = οπισθοδρόμηση = Νέα Δημοκρατία. Ε, δεν είναι έτσι. Είναι το εντελώς αντίθετο. Χώρια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι ξέρει να αξιοποιεί όλους τους παραγωγικούς και δημιουργικούς ανθρώπους που διαθέτει το πολιτικό μας δυναμικό, απ’ όπου κι αν προέρχονται κομματικά. Ψηφίζουμε K. Μητσοτάκη γιατί είμαστε ενωμένοι και μισούμε τη διχόνοια. Γιατί είμαστε με την πρόοδο και την ανάπτυξη. Με τα συμφέροντα όλου του λαού. Γιατί ξέρουμε να διαβάζουμε την πραγματικότητα. Γιατί ξέρουμε να ζούμε τη δημόσια ζωή. Δεν επιθυμούμε να παρακολουθούμε μακάρια και μακάβρια τη δημόσια ζωή «μεσ’ στην υπόγεια την ταβέρνα, μεσ’ σε καπνούς και σε βρισές» ως γνήσια τέκνα μιας αναχρονιστικής και αν μη τι άλλο οπισθοδρομικής ευχολογικής ιδεολογίας.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη και αφού σας ευχαριστήσω ξανά για αυτήν, θα ήθελα να μου πείτε για ποιους λόγους οι πολίτες να επιλέξουν εσάς προσωπικά για να τους εκπροσωπήσετε στην επόμενη Βουλή;

Κύρια Λάτσα… Δεν είμαι μήτε παντογνώστης, μήτε πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Είμαι ο φίλος γιατρός του Νοσοκομείου που έπιασα «ταβάνι» αγωνιζόμενος μέσα από το Νοσοκομείο μας και ζήτησα να κατέβω στην κεντρική πολιτική σκηνή για να υπηρετήσω τον συμπολίτη μου πιο αποτελεσματικά. Εντούτοις, όποτε μπορώ, εθελοντικά, συνεχίζω να είμαι στο Νοσοκομείο για το οποίο έχω ξοδέψει και συνεχίζω να ξοδεύω τεράστιο προσωπικό κεφάλαιο, πνευματικό και σωματικό. Η πάλη μου με «σημεία και τέρατα» έφεραν σχέδια κι ελπίδες για τη δομή υγείας του τόπου μας. Μόνος ή με στελέχη φορέων της Δράμας έκανα πάνω από 1.000 ραντεβού σε κυβερνητικά γραφεία για τη Δράμα. Αυτά φέρνουν αποτέλεσμα. Να θυμάστε πάντα… Για τα έργα όλα μπορεί να τρέχει ένας Βουλευτής, ο οποίος αναζητά την αποτελεσματικότητα. Όμως τα έργα και τις ιδέες τα πραγματώνει και τα καρπώνεται η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αγωνίστηκα για το θέμα της λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου, για τη χρηματοδότηση μελετών που κατέθεσαν οι Δήμοι μας σε Υπουργεία, ειδικά στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την πίεση προς την κεντρική εξουσία ώστε να ξεκινήσει κάποτε το ευλογημένο έργο του κάθετου άξονα με την Εγνατία Οδό. Είμαι υπερήφανος που συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού, τον προηγούμενο Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμο για την εκμετάλλευση του πρώην στρατοπέδου Ανδρικάκη, ώστε ένας σκουπιδότοπος να μεταμορφωθεί σε χώρο διάχυσης πολιτισμού, κινηματογραφικού πολιτισμού… Πάλεψα το θέμα της τροπολογίας ώστε να γκρεμιστεί και να ξανακατασκευαστεί το Κολυμβητήριο… Και συνάμα αγωνίστηκα για πολλά πράγματα σημαντικά μεν, αλλά λιγότερο ονομαστά. Ο λαός μας ας με κρίνει αυστηρά. Το επιθυμώ και το επιδιώκω. Αν επανεκλεγώ, θα συνεχίσω στην ίδια κατεύθυνση, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, και θα γευτεί ο τόπος μας τους καρπούς που περιμένουμε…