ΑΡΘΡΟ

Του Αναστάσιου Νικολαΐδη

υπ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νομού Δράμας

Στις 25 Ιουνίου, σε λίγες ημέρες από σήμερα, καλούμαστε ως πολίτες να λάβουμε αποφάσεις για το αύριο της πατρίδας μας και κυρίως για το μέλλον του τόπου μας, της Δράμας. Μάλιστα, αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρισιμότερες από αυτές της 21ης Μαΐου, καθώς το αποτέλεσμά της προσεχούς Κυριακής θα είναι το οριστικό σε όλα τα επίπεδα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό κατ’ αρχάς να συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία και να μην παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές. Με τις επιλογές μας θα καθορίσουμε το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Θα αποφασίσουμε ακόμη ποια χαρακτηριστικά θα έχει και σε ποια κατεύθυνση θα κινείται η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, καθώς και πόσα και ποια κόμματα θα εκφράζουν τους πολίτες στο Κοινοβούλιο. Το κυριότερο όμως, όσον αφορά τον τόπο μας θα επιλέξουμε ποια πρόσωπα θα αποτελούν τους θεσμικούς εκπροσώπους της Δράμας στη Βουλή για τα επόμενα χρόνια.

Ως υποψήφιος Βουλευτής, καλώ τους συμπολίτες μου να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για να μπορέσει να αποτελέσει μια ισχυρή, αξιόπιστη, αποτελεσματική και προοδευτική δύναμη, η οποία θα εκφράζει τις αγωνίες και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Για να υπάρχει μια σθεναρή πολιτική δύναμη, η οποία με τεκμηριωμένες θέσεις και ξεκάθαρες προτάσεις θα είναι η φωνή και η ασπίδα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα απέναντι στα αυξημένα προβλήματα, με στόχο τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για όλους. Έχοντας βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τη βούληση και κυρίως τον τρόπο για να αποτελέσει εμπόδιο στην αύξηση των ανισοτήτων και να συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο δυνατής και πιο ανθεκτικής. Στις 21 Μαΐου, οι πολίτες δεν αποφάσισαν με γνώμονα την ελπίδα για τα καλύτερα, αλλά με γνώμονα τον φόβο για τα χειρότερα. Στις 25 Ιουνίου ας επιλέξουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ας δώσουμε δύναμη στην παράταξη που μπορεί να αντιπολιτευτεί προγραμματικά, αξιόπιστα και ισχυρά.

Επιπροσθέτως, σε τοπικό επίπεδο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές υπηρετεί την πολυφωνία και είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη για όλες τις Δραμινές και όλους τους Δραμινούς. Με υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμό, με ενότητα και όχι διχασμό, με ομόνοια και όχι στείρα άρνηση, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει στη Δράμα τον καταλυτικό παράγοντα όχι μόνο για την ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο, αλλά και για την εξεύρεση και υιοθέτηση των ενδεδειγμένων λύσεων. Οι αναγκαίες υπερβάσεις, οι νέες νοοτροπίες και οι νέες πρακτικές αποτελούν το ζητούμενο από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και μπορούν να εξασφαλιστούν με τη στήριξη μιας παράταξης που έχει αποδείξει με σαφήνεια πως μπορεί να συνεργαστεί για το καλό του τόπου, αλλά και να αντισταθεί σθεναρά για τον ίδιο σκοπό.

Τέλος, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί και την επιβεβαίωση της βούλησης της κοινωνίας της Δράμας για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, μέσω της συνεργασίας των θεσμικών εκπροσώπων, έτσι ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα για τη Δράμα μας. Προσωπικά, θεωρώ πως έχω αποδείξει σε επίπεδο ουσίας και όχι επικοινωνιακής προσέγγισης ότι η συνεργασία αποτελεί το βασικό στοιχείο της πολιτικής μου παρουσίας στα κοινά. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι αποφασισμένος να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα για συνεννόηση και κοινή δράση σε θεσμικό επίπεδο, τουλάχιστον για τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Επιπλέον, συνεχίζω να αντιμετωπίζω ισότιμα, με σεμνότητα και χωρίς αλαζονεία, όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, καθώς θεωρώ πως μας ενώνει όλους η αγάπη για αυτόν τον τόπο. Στόχος μου, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με τη ψήφο τους, είναι να αποτελέσω έναν αποτελεσματικό εκπρόσωπο κάθε Δραμινής και κάθε Δραμινού.

Χάρη στην εμπιστοσύνη και τη στήριξή των συμπολιτών μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατάφερε να καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό στον Νομό Δράμας, όμως πλέον αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ανήκει στο παρελθόν. Μπροστά μας έχουμε μια νέα εκλογική διαδικασία, στην οποία η συμμετοχή και η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη πιο σημαντική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι κάλπες θα είναι άδειες και καμία έδρα δεν θεωρείται δεδομένη πριν τις εκλογές. Ας αποφασίσουμε με την απαραίτητη περίσκεψη, έχοντας ως προτεραιότητα τον τόπο μας και τις ανάγκες του. Τα μηνύματα της ανανέωσης και της πολυφωνίας είναι σημαντικό να εκφραστούν ακόμη πιο δυνατά. Τώρα είναι η ώρα να επιβεβαιώσουμε τις ελπίδες μας και με ενότητα και σταθερά βήματα να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο. Στις 25 Ιουνίου μαζί κάνουμε την αλλαγή δυνατή…