ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Έρχονται εκλογές και η πόλωση δυναμώνει – κι ας λένε οι υποψήφιοι ότι είναι μαζί αγαπημένοι, ακομμάτιστοι (εδώ γελάμε δυνατά) και μπλα μπλα… Γυρίζουν από μαγαζί σε μαγαζί που μέχρι τώρα δεν είχαν πατήσει να αγοράσουν το παραμικρό και υπόσχονται πράγματα που δεν θα τα πραγματοποιήσουν… Ο κόσμος είναι εναντίον τους, ας το καταλάβουν, πριν να αρχίσουν να τους διώχνουν από τα μαγαζιά τους ή τα σπίτια τους που γυρίζουν ζητώντας ψήφο.

Διότι πλεονέκτημα της Δεξιάς είναι η τέχνη της εξαπάτησης και του εγκλωβισμού του λαού. Υπευθυνότητα της Ν.Δ.: α) μισθοί στον πάτο, β) συντάξεις με επίδομα φτώχιας, γ) ιδιωτικοποιήσεις, δ) εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, ε) μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, στ) ανεργία, ζ) μετανάστευση, η) ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που εξελίσσονται τώρα και στην χώρα μας, στα Βαλκάνια και ανά τον κόσμο. Διότι Ε.Ε. και ΝΑΤΟ τσακίζουν στο όνομα της προόδου τους λαούς. Άρα χαστούκι σε όσους την υπηρετούν. Ο δε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άλλα υποσχέθηκε και άλλα εφαρμόζει με πρόοδο την «συντήρηση» και την δήθεν προοδευτική συμμαχία.

Στο χέρι λοιπόν όλων μας και ιδίως των νεολαίων να κάνουν την διαφορά λέγοντας όχι στη Δεξιά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές, Βουλευτικές). Γιατί πρέπει η καθημερινότητα των νέων να είναι κριτήριο απέναντι στην κάλπη για την διαμόρφωση της βασανιστικής καθημερινότητάς τους (8μηνα, ανεργία, μετανάστευση, έρμαια των εργοδοτών). Όχι λοιπόν στην αντιλαϊκή πολιτική με ενίσχυση ψήφο στο Κ.Κ.Ε.. Επιτέλους πρέπει να υπάρξουν υψηλότερα ποσοστά του κόμματος, αφού είναι αυτοί που διεκδικούν, αγωνίζονται και τους παραδέχονται όλα τα κόμματα για τις σταθερές τους απόψεις.

Ας κάνουμε τη διαφορά! Με βήμα κατεύθυνσης και να στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού.