«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΘ»

«Να κόψουμε το ρεύμα στο αντιλαϊκό κύκλωμα της Κυβέρνησης»

 

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – Ανταρσία στην ΑΜΘ» αναφέρονται τα εξής:

Πέρα για πέρα προκλητικές χαρακτηρίζονται οι επιλογές της Κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ (ορισμένες φορές και των παρόχων), σχετικά με την διαχείριση και την πρόσβαση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Την ώρα που σχεδόν 30.000 αιτήματα για διακοπή ρεύματος από τους παρόχους σε καταναλωτές είναι σε εξέλιξη, ο υπουργικός θίασος της κυβέρνησης διατυμπανίζει ότι «το ρεύμα για τους τζαμπατζήδες τελείωσε». Παράλληλα οργισμένη εντύπωση προκαλεί ο μισθός που λαμβάνει ο Διευθυντής της ΔΕΗ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει στις 400.000€.

Διαβάστε επίσης:

Όλα αυτά σκανδαλίζουν μα κυρίως εξοργίζουν το κοινό αίσθημα, αφού την ίδια στιγμή χιλιάδες νοικοκυριά και εκατοντάδες επιχειρήσεις αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος. Η αδιανόητη ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμολογίων, οι αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος συγκεκριμένα, η πολιτική που διεξάγεται στην αγορά ενέργειας, η κερδοσκοπία που βρήκε χώρο να συντρίψει και άλλο την πρόσβαση στο «φθηνό» ρεύμα, καθιστούν την ενεργειακή και κοινωνική πραγματικότητα σκληρή και αναπάντεχη.

Εδώ και τώρα, χρειάζονται μόνιμες κοινωνικές παρεμβάσεις προσανατολισμένες στις ανάγκες του λαού μας. Τα μέτρα που διαφημίζει η Κυβέρνηση εξυπηρετούν μόνο την επικοινωνιακή ανάγκη της. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αμφισβητήσουμε με πολιτικούς όρους την αποθέωση της αγοράς ενέργειας (άλλωστε η ενέργεια και τα καύσιμα αντιμετωπίζονται σαν χρηματιστηριακό προϊόν). Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα και πάνω σε αυτό το κριτήριο θα πρέπει να δρομολογηθούν οι ενεργειακές ανάγκες και η παραγωγή ενέργειας. Την ίδια ώρα δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, στον κίνδυνο να μείνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα. Επίσης διατρανώνουμε ότι το δίκτυο αλληλεγγύης καθώς και πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος θα σπάσουν το αίσθημα της τρομοκρατίας.

Αλήθεια; Δήμοι, Περιφερειακή Αρχή και τοπικό κράτος, πόσο ακόμα θα κωφεύουν και θα συναγελάζονται με την κεντρική Κυβέρνηση;