ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • «Στάσεις εργασίας –Άμεσες προσλήψεις και επίλυση πάγιων προβλημάτων»

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, με θέμα «Επιστολή Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας & Περιφέρειας – Στάσεις εργασίας –Άμεσες προσλήψεις και επίλυση πάγιων προβλημάτων», κατέθεσε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Σας καταθέτω Επιστολή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας και Περιφέρειας σχετικά με τα πάγια αιτήματά τους για άμεσες προσλήψεις, πλήρη μηχανοργάνωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών, επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων καθώς και την άμεση συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου στη Δράμα.

Με επιστολή του (υπ’ αριθμ.2/ 06.02.2020) προς το Υπουργείο σας, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας και Περιφέρειας σας ενημερώνει σχετικά με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του να συμμετέχουν σε δίωρες (από 09:00 μέχρι 11:00), διακοπές όλων των εργασιών και των συνεδριάσεων.

Τα αιτήματά τους αφορούν:

-Σε άμεσες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων στην Εισαγγελία και στο Ειρηνοδικείο Δράμας καθώς και πλήρωση όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Θράκης

-Στην επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών

-Στην πλήρη μηχανοργάνωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών και τη διασύνδεσή τους με άλλους δημόσιους φορείς για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών

-Στην επιμόρφωση όλων των δικαστικών υπαλλήλων και την αποζημίωσή τους για την υπερωριακή τους απασχόληση

-Την άμεση συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου στη Δράμα

-Την καταβολή της προσωπικής διαφοράς στους διορισθέντες μετά το 2011 δικαστικούς υπαλλήλους και την αύξηση των εξόδων κίνησης των επιμελητών δικαστηρίων.

Σας καταθέτω τη σχετική Επιστολή και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.