ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έκανε, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μαμσάκος αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των συζητήσεων για την ονομασία των Σκοπίων αισθάνομαι την ανάγκη ως πολίτης να εκφράσω τις σκέψεις μου.

Είχα την τύχη να γεννηθώ και να μεγαλώσω στην ένδοξη μακεδονική γη, να γαλουχηθώ με αληθινές ιστορίες των παππούδων μου, των γειτόνων μου, των συγχωριανών μου που πόνεσαν, μάτωσαν και αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν άσβεστα τα ιδεώδη που χαρακτηρίζουν κάθε γνήσιο Μακεδόνα.

Είχα την τιμή να γνωρίσω εκείνους τους γέροντες που συνέδεσαν τη σύγχρονη εποχή με το παρελθόν, που μετέφεραν τα γεγονότα του μακεδονικού αγώνα, που δάκρυζαν με τον ύμνο της Μακεδονίας.

Και σήμερα έχω την ιερή υποχρέωση να ακολουθήσω την επιταγή που μου άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί μου.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Κανένας δεν μπορεί να πνίξει τους αγώνες των πατεράδων μας, των παππούδων μας για τη διατήρηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Δεν μπορώ να λησμονήσω ούτε να διαγράψω από την μνήμη μου όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα, όλα όσα διάβασα. Κανείς δεν μπορεί να με κάνει να σωπάσω, γιατί η αλήθεια με πνίγει, γιατί είναι η ταυτότητά μου.

Κανείς δεν μπορεί να ληστέψει την ιστορία του τόπου μου.

Δεν πρόκειται για έναν μύθο, αλλά για την πραγματικότητα. Αιώνες τώρα οι πρόγονοί μας κράτησαν αναλλοίωτο τον ελληνικό πολιτισμό, το ελληνικό πνεύμα που ο Μέγας Αλέξανδρος δίδαξε απλόχερα σε ολόκληρη την οικουμένη. Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, είμαστε Έλληνες, είμαστε Μακεδόνες.

Κάθε μου πνοή δεν θα πάψει να φωνάζει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, ήσουν και θα είσαι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ το καμάρι.

Γιατί έτσι θα αναπαυθούν οι ψυχές των προγόνων μας, θα διδαχθούν τα παιδιά μας την αλήθεια, θα τιμήσουμε τις ρίζες μας».