Σήμερα το μεσημέρι η τελετή με τους επικήδειους στη Μητρόπολη Αθηνών – Λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη στα Χανιά

Το ύστατο χαίρε  έχουν την ευκαιρία να πουν, για τελευταία ημέρα σήμερα, οι κάτοικοι της Αττικής στον Μίκη Θεοδωράκη κατά την διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών. Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι η σορός του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη και ταυτόχρονα της εμβληματικής προσωπικότητας της ελληνικής ιστορίας  δέχεται τον αποχαιρετισμό των  ανθρώπων που τον αγάπησαν, τον θαύμασαν, τον ακολούθησαν επί δεκαετίες στους καλλιτεχνικούς αλλά και κοινωνικό-πολιτικούς δρόμους που χάραξε.

Στις 2 το μεσημέρι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη όπου θα ψάλλει τρισάγιο στη μνήμη του από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Για τις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου. Κατά την διάρκειά της επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης. Με αυτοκινητοπομπή θα προσεγγίσει την Δημοτική Αγορά Χανίων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια, πεζή , προς ψστη Μητρόπολη Χανίων όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι στις 12 το μεσημέρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά για να συνοδευτεί, μετά το πέρας της, η σορός, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

Πρώτος, απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, σήμερα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στις δέκα το πρωί στη Μητρόπολη της Αθήνας μετέβη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία.

Λίγο αργότερα, έφτασαν η Λούκα Κατσέλη, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Στάθης Δρογώσης:

mikis_kideia___5_
mikis_kideia___1_
Ο τεως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
mikis_kideia___4_
Ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία
mikis_kideia___2_
Η Λούκα Κατσέλη, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Στάθης Δρογώσης
lefteris76
Ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη