• Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 64 εκατ.€ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • «Μέσα από μια τεράστια αλληλουχία κρίσεων από το 2019, η σημερινή Κυβέρνηση καθιστά το ισχυρό κράτος ρυθμιστή μιας ευημερούσας κοινωνίας»

 

Σεανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε νέα έκτακτη χρηματοδότηση – στήριξη ύψους 64 εκατομμυρίων € προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων 719.409,72 € στους Δήμους του Νομού Δράμας.

Η χρηματοδότηση προβλέπει ενίσχυση της Τ.Α. για τη θέρμανση των σχολείων μας (181.070 € για τα σχολεία της Δράμας) και συμπληρωματική επιχορήγηση προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των Δήμων μας και για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών τους δραστηριοτήτων (538.339,72 € για τους 5 Δραμινούς Δήμους).

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, με την παρούσα χρηματοδότηση, οι Δήμοι μας έχουν ενισχυθεί με ποσά ύψους 3.352.312,15 € για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων μας.

Με την έκδοση της απόφασης του κ. Πέτσα, ο Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η οικονομική και ενεργειακή κρίση την οποία υφιστάμεθα αυτή τη στιγμή, είναι εισαγόμενη. Και είναι ανάγκη να στηριχθούν οι οργανισμοί μας, τα σχολεία μας, οι Δήμοι μας! Με την έκδοση και της απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φανερώνεται για ακόμη μια φορά, σε ποιο βαθμό στέκεται αρωγός και μπροστάρης για την εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους. Για την ευημερία της πατρίδας. Συνεχίζουμε. Σε πείσμα των ιδεοληπτικών μας πολιτικών αντιπάλων και των φληναφημάτων περί νεοφιλελευθερισμού. Νεοφιλελευθερισμός σημαίνει “μη κράτος”. Και εν προκειμένω, μέσα από μια τεράστια αλληλουχία κρίσεων από το 2019 (μεταναστευτικό, μέτρα εγκλεισμού λόγω πανδημίας, ενεργειακή κρίση, διαρκείς απειλές εναντίον της εδαφικής μας ακεραιότητας), η σημερινή Κυβέρνηση καθιστά το ισχυρό κράτος ρυθμιστή μιας ευημερούσας κοινωνίας».