Δύο νηπιαγωγεία του Νομού Δράμας διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;».

Με την ταινία «Η Συνταγή του αύριο» μαθητές τριών Νηπιαγωγείων (5ο Νηπιαγωγείο Δράμας-1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου) κατέλαβαν την 1η θέση ισοτίμως με άλλα 2 νηπιαγωγεία.

Με την τεχνική Stop Motion Animation οι μαθητές παρουσιάζουν την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη μας. Τα συστατικά της είναι απλά, μπορεί να τα βρει ο καθένας! Σπόρος, Χώμα, Νερό, Ήλιος και Αγάπη! Όποιος την εκτελέσει θα έχει πραγματοποιήσει μια Πράξη Ζωής. Γιατί η διατήρηση της υγείας του πλανήτη μας συνυπάρχει με την αναγκαιότητα της επιβίωσής μας!

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα, στο θέατρο του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 12ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;».

Οι Προϊσταμένες των δύο νηπιαγωγείων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή για να παραλάβουν το πρώτο βραβείο εκπροσωπώντας όχι μόνο τα νηπιαγωγεία τους αλλά και τον Νομό Δράμας!