ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

 
  • «Θα σπάσουμε την απομόνωση της Π.Ε. Δράμας που σήμερα ουσιαστικά δεν συνδέεται με ικανοποιητικούς δρόμους με το υπόλοιπο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και με το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης»

 

Αναφορά στη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό και κατ’ επέκταση με τη Θεσσαλονίκη έγινε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο κ. Φώτη Καλύβα (εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας) για το ζήτημα των δημοσίων έργων και αν μπορεί αυτό να αλλάξει, με αφορμή τους αυτοκινητόδρομους σε Δυτική Ελλάδα και Βόρεια Πελοπόννησο (Ολυμπία οδό και Ιόνια οδό). Στην απάντησή του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι «θα υπάρχει και μια αυστηρή προτεραιοποίηση σε έργα τα οποία είναι εθνικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας», προσθέτοντας ότι υπάρχουν «ακόμα λίγα, αλλά σημαντικά κενά, για να ολοκληρώσουμε το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων στην πατρίδα μας». «Ως προς τους αυτοκινητοδρόμους η μεγάλη μας έλλειψη σήμερα αφορά την Πατρίδα μου την Κρήτη και αποτελεί δέσμευσή μου ο βόρειος οδικός άξονας να ολοκληρωθεί», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Δράμα (αλλά και στην Πέλλα): «Θέλω, επίσης, να πω για τη Βόρεια Ελλάδα -είναι κάτι το οποίο είχα πει και πέρυσι στην ομιλία μου- ότι θα σπάσουμε την απομόνωση των δυο Περιφερειακών Ενοτήτων που σήμερα ουσιαστικά δεν συνδέονται με ικανοποιητικούς δρόμους με το υπόλοιπο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και με το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και αναφέρομαι στην Πέλλα και στη Δράμα. Είναι οι δύο μεγάλες ελλείψεις. Οι δύο μεγάλες περιφερειακές ενότητες που έχουν σημαντικό πρόβλημα πρόσβασης με την Εγνατία Οδό και τελικά με τη Θεσσαλονίκη».

Όπως σημείωσε στην απάντησή του κ. Μητσοτάκης αναφορά στην οδική σύνδεση της Δράμας είχε γίνει από τον ίδιο και κατά την περσινή παρουσία του στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ν.Δ., στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Βελλίδειο» είχε πει: «Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που πραγματικά χρειαζόμαστε. Τις κάθετες διασυνδέσεις με την Εγνατία για να βγουν από την απομόνωση πόλεις, όπως η Δράμα και τα Γιαννιτσά».