Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Μετά από επαναλαμβανόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και παρά την προσπάθεια του Τούρκου εκπροσώπου να ακυρωθεί εκ νέου η ψηφοφορία, επιτεύχθηκε η απαιτούμενη απαρτία και με την ομοφωνία των ψηφισάντων, στηρίχθηκε η πρόταση του Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας κ.Τορναρίτη και η επιστολή που προηγήθηκε της Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας κ. Ντόρας Μπακογιάννη περί καταγγελίας της μετατροπής της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ από Μουσείο σε Τζαμί, με απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης Ερντογάν.

Εισήγηση για το θέμα είχε προηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση από τη Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.Φωτεινή Πιπιλή, ενώ το προηγούμενο διάστημα και κατά την ψηφοφορία το θέμα στήριξε με ισχυρό λόμπινγκ από Ελληνικής πλευράς ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ο οποίος και δήλωσε μετά την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας:

Δείτε περισσότερα εδώ