ΑΡΘΡΟ

Του Captain Νικόλαου Κ. Μεταξά

ATPL

AIRLINE PILOT

B737NG AIRBUS 320

 

 

  • Ο νέο-οθωμανισμός και η αδυναμία της χώρας μας να σταθεί στα δικά της πόδια και όχι στην βοήθεια των αεί επώδυνων για το Έθνος συμμάχων μας

 

Ακούγοντας πρόσφατα τον Διεθνολόγο-Γεωπολιτικό Αναλυτή κ. Μάζη στο ραδιόφωνο του ALFA 98,90, πηγαίνοντας προς αεροδρόμιο ένιωσα όχι ικανοποίηση, αλλά φούντωση, μια φλόγα, για όλα όσα λέγω και γράφω εδώ και χρόνια και τα οποία περνούν απαρατήρητα, μιας και πάντοτε η γνώμη μου ήταν είναι και θα είναι ότι η ευγένεια, η διαλλακτικότητα, η υποχωρητικότητα και η εντεταλμένη νομιμότητα και συμμόρφωση προς τους Οργανισμούς που ανήκουμε μαζί με την Τουρκία, που φυσικά είναι μονομερής και άκρως μη αποσαφηνισμένη, δεικνύουν, αν μη τι άλλο, ότι η απέναντι πλευρά μας λαμβάνει ότι πάσχουμε από φοβο, υποχωρητικότητα και με υποκύπτουσες συναινέσεις σε όλα.

Πριν την συνέχιση της ανάγνωσής σας στο κείμενο, να επισημάνω ότι η μοναδική λύση στην επεκτατικότητα και στον Νέο-Οθωμανισμό που αναμοχλεύει η Τουρκία και στην κατά συρροή καταπάτησης κάθε Δικαίου, με την εύνοια του»μη ακούει ουδείς των συμμάχων μας», κόβεται μονάχα με τον τρόπο που δίδαξε ο Μεγάλος πρόγονος μας Στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος. ο Μακεδών, που είναι η λύσις του «γόρδιου δεσμού».

Εάν αυτό για όλους τους Πολιτικούς και Διπλωμάτες των σαλονιών σημαίνει εμπλοκή, ε ναι αυτή η εμπλοκή κρέμεται επί χρόνια σαν Δαμόκλεια Σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας και το μόνο που μας κάνει είναι να υποχωρούμε συνεχώς και συνεχώς από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η οποία θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο της φοβίας να σηκώσουμε για τα δίκαια μας αιτήματα ανάστημα.

Βαρεθήκαμε να ακούμε αναλύσεις επί των αναλύσεων και επαΐοντες στα κανάλια οι οποίοι ερίζουν μεταξύ του ως κυμβαβάλοντα τύμπανα καταδεικνύοντας με τις τοποθετήσεις τους ότι είμεθα αδύνατοι και μόνοι.

Ο κ. Μάζης είπε αυτό που λέγω και πιστεύω επί χρόνια, ότι κάθε τούρκικη παραβίαση είναι με εικονική επίθεση και κατέχει εικονικό βομβαρδισμό της περιοχής που ίπταται, άρα η ΕΛΛΑΣ οφείλει να στείλει σε ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και σε κάθε άλλο οργανισμό, όπως επίσης γνωστοποίηση στις ΗΠΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ότι μετά την ανακοίνωση και κοινοποίηση της ντιρεκτίβας αυτής ότι όποια παραβίαση θα υφίσταται εντός του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου θα καταρρίπτεται και ας γίνει οποιαδήποτε εμπλοκή θέλει η Τουρκία.

Αλλιώς δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα ποτέ και μιας και η εξωτερική πολιτική της Τουρκιές είναι μια μεγάλη σχολή και η δική μας για το ανάθεμα, θα φτάνει η στιγμή που στο μέλλων να μην υπάρχει Ελληνική Επικράτεια και εάν υπάρχει να είναι ψαλιδισμένη.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ Π.Α., ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ, ΤΗΝ ΕΝ ΑΥΤΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 22/01 2020.

 

Συνεχόμενες παραβιάσεις

 

Από το 2007 μέχρι και σήμερα η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει 9.982 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο! Αν η καταμέτρηση αρχίσει από το 1974 τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για δεκάδες χιλιάδες παραβιάσεις που κόστισαν πολλές ανθρώπινες ζωές και πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Δραχμές παλαιότερα, ευρώ τώρα! Όχι δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια ούτε μία άτυπη ή επίσημη Σύνοδος του NATO για να κάνουν έστω μία σύσταση στο κράτος μέλος της Συμμαχίας που λέγεται Τουρκία! Κανένας από τους Γ.Γ. του NATO δεν εξέφρασε ποτέ την συμπάθεια και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα που πληρώνει με αίμα και χρήμα την ατυχία της να έχει γείτονα το κράτος που λέγεται Τουρκία. Το οποίο ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος αποκάλεσε δημόσια «διεθνή τρομοκράτη»!

Ακόμη και οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν και παραδέχονται μέσω κάποιων Μ.Μ.Ε. το όργιο παραβιάσεων που γίνονται στο Αιγαίο.

Η ελληνική κοινή γνώμη τρόμαξε από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από Τουρκικά F-16. Και αμέσως μετά θύμωσε από την προσωπική έστω έκφραση αλληλεγγύης του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ. Στόλντεμπεργκ. Τέλος αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της. Γιατί δεν έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας που οι ΗΠΑ αναγνώρισαν στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Το οποίο ακόμη κι αν δεχτούμε την τουρκική εκδοχή… παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Στην Ελλάδα και στο Αιγαίο δεν έχουμε παραβιάσεις των… 17 δευτερολέπτων! Έχουμε κανονικό πόλεμο με νεκρούς! Και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα από το 1974 ενέργειες που με βάση τα όσα το ίδιο το NATO προβλέπει θεωρούνται επιθετικές πράξεις κατά κράτους μέλους της Συμμαχίας!

Ο κ. Στόλντεμπεργκ, όπως και όλοι στο NATO, στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά από την live εικόνα που μεταδίδεται από τα ραντάρ σ’ όλα τα στρατηγεία του NATO ότι:

-Το ελληνικό νησί που λέγεται Καστελόριζο και είναι το πιο νότιο κομμάτι των ευρωπαϊκών συνόρων βρίσκεται διαρκώς περικυκλωμένο τα τελευταία χρόνια από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη! Οι πιλότοι των οποίων καλούν οποιοδήποτε πολιτικό αεροσκάφος πετά στην περιοχή να απομακρυνθεί, γιατί… πετά όπως του λένε σε τουρκικό εναέριο χώρο!

-Οι Τούρκοι πιλότοι δεν παραβιάζουν για λίγα δευτερόλεπτα τον εναέριο χώρο αλλά πετούν όλο και συχνότερα σε χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά! Τι προβλέπει το NATO για τέτοιου είδους προκλήσεις; Μήπως κατάρριψη των «εισβολέων»;

-Είναι σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα από το NATO, εχθρική ενέργεια κατά χώρας μέλους της Συμμαχίας η αεροφωτογράφηση από πολεμικά αεροσκάφη στρατιωτικών εγκαταστάσεων ; Η Τουρκία όπως πολύ καλά γνωρίζουν στο NATO, το κάνει συστηματικά εναντίον της Ελλάδας. Και σε μια τέτοια αποστολή στην Κρήτη οι Τούρκοι δολοφόνησαν τον Έλληνα πιλότο Κώστα Ηλιάκη. Η νατοϊκή… αλληλεγγύη ακόμη αναμένεται…

-Γνωρίζει το NATO ότι οι Τούρκοι πιλότοι οδηγούν συστηματικά την διαδικασία αναγνώρισης-αναχαίτισης στο Αιγαίο σε κανονική αερομαχία και εμπλοκή μ’ ό,τι αυτό σημαίνει; Ξέρουν ότι τα περισσότερα τουρκικά μαχητικά εισέρχονται παράνομα στο Αιγαίο, οπλισμένα, αναγκάζοντας και τα ελληνικά μαχητικά να έχουν οπλισμό κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων; Τι θα συμβεί αν ένας πύραυλος εκτοξευθεί;

-Δεν έχουν ενημερωθεί στο NATO ότι από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στο Αιγαίο 1633 παραβιάσεις και 718 παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου;

Όλα τα γνωρίζουν και στο NATO και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι παριστάνουν τους ανήξερους οφείλεται και στις δικές μας λάθος επιλογές. Που ξεκινούν από το 1974. Τότε που ξεκίνησε ο «πόλεμος στο Αιγαίο».

Αμέσως μετά από τον Αττίλα στην Κύπρο και την απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του NATO η Τουρκία άρχισε τις παραβιάσεις, έχοντας την προστασία της Συμμαχίας! Η επιλογή της Ελλάδας ήταν να υπακούσει στις «συμβουλές» και στις «παραινέσεις» των «φίλων και συμμάχων» και να αντιμετωπίσει με… κατανόηση τις προκλήσεις που τελικά αποδείχτηκαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων για να βάλουν πόδι στο Αιγαίο.

Αυτό που προέκυψε από την επιλογή μας ήταν να μετράμε απλά τι γράφει… το κοντέρ των παραβιάσεων. Κάπως έτσι φθάσαμε στις δεκάδες χιλιάδες παραβιάσεις.

Μπορεί τώρα η Ελλάδα να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την απαράδεκτη, επικίνδυνη και κοστοβόρα πραγματικότητα; Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ζητήσει να αρχίσουμε τις καταρρίψεις με πυραύλους. Πρέπει όμως να κάνουμε τα πάντα για να «καταρρίψουμε» την τουρκική πρακτική σε επίπεδο NATO και Ε.Ε., όπου το ζήτημα της τουρκικής αλητείας -περί αυτού πρόκειται- που ζούμε στο Αιγαίο να σταμάτησε τώρα. Αν θέλουν ο κ. Στόλντεμπεργκ του NATO, αλλά και οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι μπορούν να «τραβήξουν» το αυτί του «χαϊδεμένου» τους παιδιού. Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να ανάψει φωτιά στο Αιγαίο που δύσκολα θα μπορέσει οποιοσδήποτε να την σβήσει. Και αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί εμείς να καταρρίψουμε τουρκικό αεροσκάφος. Υπάρχει και χειρότερο σενάριο. Η Τουρκία έχει αρχίσει να «παίζει» πολύ συχνά το σενάριο της… παρενόχλησης μαχητικών της αεροσκαφών από ελληνικά στο Αιγαίο! Με δεδομένος το θράσος που πάντα χαρακτήριζε την Άγκυρα δεν αποκλείεται έτσι όπως πάμε να δούμε και κατάρριψη που θα προκαλέσει η Τουρκία στο Αιγαίο, επειδή… παρενοχλείται όταν μας παραβιάζει!

Θα πρέπει όλοι, αμερικανοί και ευρωπαίοι να καταλάβουν ότι αν δεν σφίξουν τα λουριά στην Άγκυρα, το επόμενο μεγάλο θέμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ως πρόβλημα ασφάλειας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο θα λέγεται Τουρκία…

(συνεχίζεται…)