Με δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ έδωσε απαντήσεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε με δηλώσεις του για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και σίτισης πυροσβεστών της Δράμας, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς (Περισσότερα ΕΔΩ). Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομών Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας σχετικά με τη σίτιση και διαμονή των Πυροσβεστών του Ν. Δράμας με έξοδα της Αντιπεριφέρειας Δράμας καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα» (Περισσότερα ΕΔΩ). Σχετικό δελτίο τύπου εκδόθηκε και από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν για τον κ. Παπαεμμανουήλ πως «δεν είναι δυνατόν να κατέχει δημόσιο αξίωμα ένας άνθρωπος που εκ του αποτελέσματος κρίνεται ανεπαρκής, αφού μετά τις “βόλτες” με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, διαδίδει και fake news με στόχο την αυτοπροβολή του» (Περισσότερα ΕΔΩ).

Αναλυτικά, ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής: «Προέκυψε ένα θέμα που πριν λίγες ημέρες η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης έβγαλε ένα δελτίο τύπου.

Εμείς, όταν προέκυψε η πυρκαγιά στη Δαδιά, κληθήκαμε από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας, τον κ. Αραμπατζή Ιωάννη, να συνδράμουμε με όσες δυνάμεις είχαμε. Κυρίως μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε στη μεταφορά 18 πυροσβεστών από τη Δράμα προς τη Δαδιά. Δεν υπήρχε κάτι προϋπολογισμένο. Ήταν κάτι έκτακτο. Μιλήσαμε με τον Διοικητή του ΚΤΕΛ, τον κ. Χατζόπουλο Θεόδωρο, του είπαμε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την περίπτωση και θα βρεθεί ο τρόπος να τακτοποιηθεί το ζήτημα της δαπάνης, γιατί δεν ξέραμε και πόσες ημέρες θα γινόταν αυτή η μετακίνηση. Τελικά ήταν γύρω στις 8 ημέρες από ότι ξέρω. Σε συνεργασία με τις δικές μας υπηρεσίες, Διοικητικού – Οικονομικού, έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις.

Το κόστος, τελικά, όχι από την Π.Ε. Δράμας, όπως λέει και το δελτίο της παράταξης του κ. Τοψίδη, αλλά από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, καλύφθηκε. Σας διαβάζω την πρόσκληση της 29ης Ιουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στο οποίο είμαι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, που στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης λέει “Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη εξόδων μεταφοράς, διατροφής και διαμονής των πυροσβεστικών υπαλλήλων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς Ν. Έβρου”. Το λέει ξεκάθαρα, λοιπόν, το 4ο θέμα, έγκριση δαπάνης εξόδων μεταφοράς, διατροφής και διαμονής των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Εμείς ένα εσωτερικό θέμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε. Δεν ξέραμε, δηλαδή, ότι η διαμονή και διατροφή αφορούσε τους πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης ή άλλων περιοχών και όχι της Δράμας. Προς Θεού… Και δεν θα θέλαμε ποτέ να δημιουργήσουμε τέτοιο θέμα, γιατί ακούστηκε κάτι από κάποιους κύκλους και για fake news. Αυτά είναι απαράδεκτά πράγματα. Εμείς έχουμε άριστη σχέση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είχαμε και θα έχουμε στο μέλλον.

Κι αν δημιουργήθηκε κάποια παρερμηνεία από κάποιους συνδικαλιστές και αυτή με τον κ. Ηλία Βούλγαρη, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης, σήμερα (σ.σ. 23 Αυγούστου), επειδή έχει Ομοσπονδία στην Αθήνα δεν είναι μαζί μας, με την ευκαιρία όμως αυτής της συνάντησης, εγώ θέλω να το στείλω αυτό το μήνυμα προς όλους, ότι από την Π.Ε. Δράμας δεν βγαίνουν fake news, όπως κάποιοι θέλουν να πουν. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα, ειδικά με ένα τόσο λεπτό θέμα. Εμείς καλύψαμε τη δαπάνη, όπως ακριβώς σας τη διάβασα, και ένα εσωτερικό θέμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσαμε να μυρίσουμε τα δάχτυλά μας ποιοι πυροσβέστες έμειναν και σιτίστηκαν και ποιοι όχι. Εμάς ζητήθηκε η συνδρομή μας, χωρίς δεύτερη κουβέντα συνδράμαμε, γιατί το πιο εύκολο ήταν να πω ότι δεν μπορώ να το καλύψω, προστρέξτε κάπου αλλού. Δεν το κάναμε αυτό. Ως οφείλαμε απέναντι στους πυροσβέστες μας, που τόσα προσφέρουν σε όλους μας.

Θέλω λοιπόν, να διαψεύσω κατηγορηματικά και το δελτίο τύπου που έχει βγει από την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” του κ. Τοψίδη, ότι δεν υπάρχει, αναπαρήγαγε κάτι χωρίς να το διασταυρώσει. Εγώ θέλω να πω εδώ πέρα ότι μόνο μέσο που πήρε για να διασταυρώσει αυτό το γεγονός ήταν η τηλεόραση Star Βορείου Ελλάδος. Με πήρε μάλιστα όταν ήμουν καθοδόν προς την Παναγία Σουμελά και έδωσα τηλεφωνική συνέντευξη και είπα και ξεκαθάρισα το θέμα και προς τιμήν το Star Βορείου Ελλάδος το έβαλε αυτό στο δελτίο ειδήσεων. Κανένα άλλο μέσο δεν φρόντισε να κάνει αυτή τη διασταύρωση. Το λέω, λοιπόν, προς όλους και για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αυτή η συνεργασία που έχουμε με την Πυροσβεστική, δεν θα αφήσουμε με κανένα τρόπο να διαταραχθεί, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να το κάνουν. Αυτή είναι η αλήθεια και την οποία από βδομάδα, όταν γυρίσει ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης, θα δώσουμε κοινή συνέντευξη τύπου για να αρθεί μια και καλή αυτή η παρεξήγηση».