Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομών Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης αναφέρεται σε δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, σχετικά με την κάλυψη εξόδων σίτισης και διαμονής των πυροσβεστών από τη Δράμα οι οποίοι συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς, σημειώνοντας πως «καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, ο κ. Παπαεμμανουήλ είχε δηλώσει τα εξής: «Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου η Αντιπεριφέρεια Δράμας ενίσχυσε έμπρακτα τις δυνάμεις αντιμετώπισης της καταστροφικής πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Η διοίκησή μας ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, μετά από αίτημα του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας του κ. Ιωάννη Αραμπατζή, των Δραμινών πυροσβεστών που με βάρδιες των 18 ατόμων κάθε φορά επιχειρούσαν στο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς…». (Περισσότερα ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομών Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Νικόλαο Τσαούση, αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας Πρωινός Τύπος Δράμας στις 03-08-2022, σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ Γρηγόριου, σας δηλώνουμε τα εξής:

Α) Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτριο καθώς και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τη σίτιση και φιλοξενία των συναδέλφων πυροσβεστών που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Δάσος της Δαδιάς από άλλες Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου). Επίσης, για την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μεριμνήσει προσωπικά για την μεταφορά των πυροσβεστών του Νομού Δράμας στο Δάσος της Δαδιάς λόγω βλάβης του πυροσβεστικού οχήματος μεταφοράς προσωπικού.

Β) Όσον αφορά τους συναδέλφους πυροσβέστες του Νομού Δράμας που συμμετείχαν στην κατάσβεση της παραπάνω πυρκαγιάς σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο διότι επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Εν κατακλείδι οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας σχετικά με τη σίτιση και διαμονή των Πυροσβεστών του Νομού Δράμας με έξοδα της Αντιπεριφέρειας Δράμας καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».