ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

«Σε εξέλιξη δύο σπουδαία έργα της Π.Ε. Δράμας, το ένα για τον πρωτογενή τομέα και το άλλο για την εκπαιδευτική διαδικασία»

 

Συνέντευξη τύπου για τρέχοντα θέματα της Π.Ε. Δράμας παραχώρησε, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Αρχικά ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε στην ενίσχυση των δυνάμεων αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς από την Π.Ε. Δράμας. Συγκεκριμένα, είπε: «Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου η Αντιπεριφέρεια Δράμας ενίσχυσε έμπρακτα τις δυνάμεις αντιμετώπισης της καταστροφικής πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Η διοίκησή μας ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, μετά από αίτημα του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας του κ. Ιωάννη Αραμπατζή, των Δραμινών πυροσβεστών που με βάρδιες των 18 ατόμων κάθε φορά επιχειρούσαν στο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες μας που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία τελικά μετά από αρκετές ημέρες είχε αίσιο τέλος και θέλω να τονίσω ότι έχουμε άριστη συνεργασία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς στον Νομό μας, κάτι που απευχόμαστε βέβαια όλοι μας».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαεμμανουήλ μίλησε για δύο έργα της Π.Ε. Δράμας, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε: «Η Αντιπεριφέρεια Δράμας υλοποιεί δύο σπουδαία έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, το ένα έχει σχέση με τον πρωτογενή τομέα και το άλλο έχει σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, με την Εκπαίδευση.

Το πρώτο, για πρωτογενή τομέα, είναι το έργο που αφορά τους κτηνοτρόφους μας και περιλαμβάνει τη διάνοιξη και κατασκευή δρόμων, ομβροπλατειών, ομβροδεξαμενών και ποτιστρών στον Βώλακα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, όπου από εκεί άρχισε να υλοποιείται το έργο και αυτή τη στιγμή έχει προχωρήσει αρκετά και στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου θα μεταβούμε να δούμε την εξέλιξή του. Το άλλο σημείο είναι στη Μικρόπολη του Δήμου Προσοτσάνης, το τρίτο σημείο είναι στον Ξηροπόταμο του Δήμου Δράμας, το τέταρτο είναι στον Νικηφόρο του Δήμου Παρανεστίου και το πέμπτο είναι στην Περιστεριά των Κυργίων του Δήμου Δοξάτου.

Έχουν επιλεγεί, λοιπόν, πέντε σημεία στην Περιφερειακή μας Ενότητα, ένα σε κάθε Δήμο, για να κατασκευαστεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο, για το οποίο έχουμε συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το δεύτερο έργο, που σχετίζεται με τον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης και μάλιστα με την Ειδική Αγωγή έχει σχέση με τη μεταστέγαση του ΚΕΔΑΣΥ, δηλαδή του Κέντρου Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης -ΚΕΣΥ λεγόταν παλιά, ΚΕΔΑΣΥ τώρα- από τον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αμπελακίων, όπου στεγαζόταν μέχρι σήμερα και κατά γενική ομολογία ήταν ακατάλληλος, με τα λεγόμενα των εργαζομένων εκεί και κυρίως του Διευθυντή του κ. Αλαβανόπουλου, και μεταστεγάζεται σε νέο διαμορφωμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο που βρίσκεται στο 3ο Γυμνάσιο στη Ν. Αμισό.

Επιθεωρήσαμε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου με τον κ. Αλβανόπουλο τις εργασίες που γίνονται. Η συμβατική υποχρέωση είναι να παραδοθεί το έργο τέλος του χρόνου, όμως με πρωτοβουλίες που αναλάβαμε και με συντονισμένες ενέργειες το έργο θα είναι έτοιμο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κι αυτό είναι για εμάς κάτι πολύ σημαντικό, γιατί όσοι ωφελούνται από τις δράσεις αυτού του Κέντρου και οι οικογένειές του θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά μια σύγχρονη δομή στην εκπαίδευση που έχει σχέση με τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες».