Σε μια αναγκαία κίνηση προχωρά η δημοτική παράταξη «Project Δράμα 2020», καθώς ένα από τα θέματα της επικείμενης Γενικής Συνέλευσής της, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2021, είναι η αλλαγή ονόματος της παράταξης. Και η αλλαγή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς ο χρονικός προσδιορισμός (2020) στο όνομα της παράταξης ανήκει πλέον στο παρελθόν, ενώ βασικό αξίωμα στην πολιτική είναι η αναφορά στο μέλλον από όσους διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή αφορά την αφαίρεση του 2020 από το όνομα της παράταξης. Μάλιστα, αν δεν προέκυπτε η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα καθιστούσε απαγορευτικές τις διά ζώσης συναντήσεις, η αλλαγή θα είχε γίνει αρκετά νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη «Project Δράμα 2020» ιδρύθηκε λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, με επικεφαλής τον κ. Βαγγέλη Καλφόπουλο και έλαβε 6,09%. Τότε είχε ειπωθεί ξεκάθαρα από πλευράς «Project Δράμα 2020» ότι ο στόχος είναι οι επόμενες δημοτικές εκλογές, αυτές του 2019, για αυτό, άλλωστε, και υπήρχε το 2020 στο όνομα στης παράταξης, ως μια αναφορά στο μέλλον. Στις δημοτικές εκλογές του 2019, η παράταξη «Project Δράμα 2020», με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, έλαβε 25,27%, μένοντας μόλις 28 ψήφους πίσω από την παράταξη «πόλη+ζωή» και τη συμμετοχή στον β’ γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

 

Το μπρόκολο

 

 

Τις διαδικασίες αδελφοποίησης με τον Δήμο Ζβόρνικ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης προχωρά ο Δήμος Δράμας, ενώ αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και από βοσνιακής πλευράς, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας από τον Ζβόρνικ στη Δράμα.

Η συγκεκριμένη αδελφοποίηση με Δήμο του εξωτερικού είναι η δεύτερη για τον Δήμο Δράμας, μετά από αυτήν με τον Δήμο Λάουφ της Γερμανίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί το 2008, επί διοίκησης του κ. Θωμά Μαργαρίτη.

Επί θητείας του κ. Κυριάκου Χαρακίδη είχε ξεκινήσει προσπάθεια αδελφοποίησης του Δήμου Δράμας με τον Δήμο Κονάκ της Σμύρνης, ενώ είχε υπογραφεί και πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο Δήμων. Τελικά, παρά την ανταλλαγή επισκέψεων από κάθε Δήμο στην έδρα του άλλου, η αδελφοποίηση δεν προχώρησε και ενδεχομένως η μη ευόδωση των προσπαθειών να επηρεάστηκε από την αύξηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης είναι η έγκριση της 8ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, καθώς και η χορήγηση

Άδειας ανέγερσης προσωρινών λυόμενων κατασκευών για τις ανάγκες λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο πλαίσιο της Ονειρούπολης.

 

Το λάχανο

 

 

Η ζωή κύκλους κάνει, λέει το αξίωμα, πόσο δε στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έτσι, στις 5-12-2021 το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει νέο αρχηγό μετά και τον άδικο χαμό της άτυχης Φώφης που κράτησε με ευπρέπεια το χώρο, παρότι στατιστικά τα ποσοστά εκπροσώπησης ήταν χαμηλά, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως ήταν εκεί.

Η εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου σίγουρα δεν είναι μια υποψηφιότητα και μόνο, αφού ξυπνά μνήμες σε μερίδα ψηφοφόρων και υπάρχουν συμπάθειες ένθεν και εκείθεν. Το αν δούμε σε ελληνική έκδοση τη νέα (απ’ ότι φαίνεται) γερμανική κυβέρνηση, αποκαλούμενη ως «φανάρι» (λόγω των χρωμάτων των συμμετεχόντων κομμάτων), ίσως προπομπός είναι η φράση του Γ. Παπανδρέου για προοδευτική διακυβέρνηση.

Στην Πειραιώς (Ν.Δ.) αξιολογούν την όποια απήχηση και δυναμική εκφράζει ο ΓΑΠ και αναλογικά θα εκφραστούν, αφού σε μερίδα κεντρογενών ψηφοφόρων οι ενέργειες και οι πράξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν την αποδοχή (βλέπε αμυντικές συμφωνίες).

Συμπερασματικά, ο οποίος συναισθηματισμός όταν «ακουμπά» τον ρεαλισμό και η έκφραση – αποδοχή είναι διαφορετικά σε κομματικές διεργασίες σε αντίθεση με εκλογικές διαδικασίες διακυβέρνησης. Το βέβαιο και σίγουρο είναι ότι οι όποιες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ θα έχουν αντίκτυπο σε όλο το πολιτικό φάσμα από κόμματα έως ψηφοφόρους.

 

Το μαρούλι