Στο θέμα της έγκρισης χρηματοδότησης του Δήμου Δοξάτου με 6.126.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση βατότητας αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δοξάτου», αναφέρθηκε σε ανάρτησή της η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Προγραμματισμού Πληροφορικής Διαφάνειας και Περιουσίας του Δήμου Δοξάτου κα Κυριακή Παπαζώτου.

Πρόκειται για μια σημαντική χρηματοδότηση και εύλογα η κ. Παπαζώτου εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτήν.

Αναλυτικά η κ. Παπαζώτου ανέφερε τα εξής:

«“Αγαθά κόποις κτώνται” και δεν είναι άλλα από τις βασικές υποδομές του Δήμου. Κόντρα σε κάθε δυσκολία των καιρών, εν μέσω περιόδου covid-19, προετοιμάσαμε την πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου “Βελτίωση βατότητας αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Δοξάτου”. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι μηχανικοί του Δήμου επέδειξαν υπευθυνότητα και τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ύψους 6.126.000,00 ευρώ αφορά σε παρεμβάσεις συνολικού μήκους περίπου 134 χλμ. αγροτικού οδικού δικτύου!!!

Εισακούστηκε το αίτημά μας για την υλοποίηση του έργου μέσα από βάσιμα επιχειρήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουν οι αγρότες του Δήμου μας. Στόχος μας, η ενίσχυση των υποδομών του αγροτικού τομέα και η συμβολή όλων μας σε μια νέα προοπτική!

Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα για την θετική του στάση στον Δήμο μας και την ανταπόκριση σε όσα επιδιώκουμε για την ευημερία του τόπου. Ευχαριστώ τον Βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο που υποστήριξε αυτήν την προσπάθεια.

Κάθε επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για τον Δήμο Δοξάτου. Γιατί τα λόγια γίνονται πράξη!».

 

Το κουκί

 

 

Άλλο ένα βήμα για τη διάλυση της ΔΕΚΠΟΤΑ έγινε με την ανάρτηση στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στις 4 Ιουνίου 2021, της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα για λύση της εν λόγω δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης.

Πλέον η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ενώ για να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία θα πρέπει να τελειώσει και η εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ από την εταιρεία που έχει οριστεί.

 

Το ρεβίθι

 

 

Αντιρρησίας συνείδησης εκπληρώνει εναλλακτική υπηρεσία στον Δήμο Δοξάτου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε απόφαση του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη, η οποία αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στις 4 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, με την απόφαση τοποθετείται αντιρρησίας συνείδησης σε υπηρεσία του Δήμου για να εκπληρώσει εναλλακτική υπηρεσία και συγκεκριμένα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Δοξάτου για χρονικό διάστημα 15 μηνών.

Μάλιστα, ο αντιρρησίας συνείδησης, κατά τη διάρκεια της εναλλακτικής υπηρεσίας θα λαμβάνει μηνιαίως 223,53 ευρώ για τη σίτιση και τη στέγασή του, σύμφωνα με

όσα ορίζονται στη νομοθεσία, καθώς, όπως αναφέρεται στην απόφαση «ο Δήμος Δοξάτου αδυνατεί να παρέχει τροφή και στέγη».

 

Το μπιζέλι

 

 

Η όποια κανονικότητα εντός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ είναι το ζητούμενο για τις σχέσεις με την Τουρκία και εδώ μπαίνουν στην εξίσωση και οι επιμέρους συμφωνίες μεταξύ των χωρών.

Οι προσεχείς συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και η παρουσία του Τζον Μπάιντεν θα οριοθετήσουν πολλά ζητούμενα. Στο τετ-α-τετ Κ. Μητσοτάκη – Τ. Ερντογάν και Τζ. Μπάιντεν – Τ. Ερντογάν θα φανεί κατά πόσο τα ανατολίτικα παζάρια του Σουλτάνου θα βρουν διαθέσιμα αυτιά. Η επιστροφή του αμερικανικού παράγοντα είναι δεδομένη και η νέα «αναβίωση» του Ψυχρού Πολέμου με τον Βλ. Πούτιν εμφανής.

Οπότε η κατοχή εκ μέρους της Τουρκίας οπλικού συστήματος S-400 είναι εκτός αποδοχής και εδώ τα τελεσίγραφα έλαβαν τέλος. Οι συμπαθούντες χώρες εντός ΝΑΤΟ προς την Τουρκία δεν θα έχουν το μηχανισμό της Ε.Ε., αλλά μια θέση – κομβική των ΗΠΑ.

 

Η φράουλα