Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς. Έτσι, ακόμη ένα στέλεχος από την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου στρέφεται στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας την εκλογή σε μητροπολιτικό Δήμο Νομού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Η αρχή βέβαια έγινε από τον  κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Δράμας ως επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα».

 

Το νεκταρίνι

 

 

Υποψήφιος στη Δράμα με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του κ. Χρήστου Μέτιου θα είναι ο κ. Στέλιος Παπαδόπουλος, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του ο ίδιος. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Με βάση την εμπειρία μου από τη μέχρι σήμερα πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση και αξιολογώντας Πρόσωπα και Πολιτικές, αποδέχτηκα με βαθύ αίσθημα ευθύνης την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστου Μέτιου, να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας, με την παράταξη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου!».

Ο κ. Παπαδόπουλος έχει διατελέσει Τοπικός Σύμβουλος Μικροκλεισούρας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας και Περιφερειακός Σύμβουλος την περίοδο 2011-2014. Το 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και το 2019 υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Μάλιστα, πρόκειται για τον δεύτερο υποψήφιο στις προηγούμενες εκλογές στη Δράμα που μετακινείται από την παράταξη του κ. Τοψίδη στην παράταξη του κ. Μέτιου, μετά την κ. Νατάσα Γαλοπούλου, η οποία έκανε γνωστό πως θα είναι υποψήφια με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση».

Η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου στη Δράμα εκτιμάται πως είναι ένα «άνοιγμα» του κ. Μέτιου στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος προέρχεται από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν εκλεγμένο στέλεχος στα τοπικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονα ακούγεται για την Καβάλα το όνομα του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κωνσταντίνου Παπακοσμά καθώς και άλλων στελεχών ΠαΣοΚικής προέλευσης από άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

 

Το βερίκοκο

 

 

Ο χρόνος που περνάει και η αναμονή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις εθνικές εκλογές δυσκολεύει τις προσπάθειες για δημιουργία παράταξης σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.Θ. η οποία θα εκφράζει τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν στρέψει πλήρως το ενδιαφέρον τους στις εθνικές εκλογές και οι οποίες κινήσεις κομμάτων σε αυτοδιοικητικό επίπεδο αναμένονται μετά τις 25 Ιουνίου. Βέβαια, αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί πρόβλημα κατάλληλης συγκρότησης συνδυασμού ή συνδυασμών που θα μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη.

 

Το κεράσι

 

 

Όσο πλησιάζει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο, τόσο θα πληθαίνουν και οι διάφορες εκδηλώσεις εγκαινίων σε συνδυασμό με το κόψιμο κορδέλας. Είναι μια παραδοσιακή τακτική, ανεξαρτήτως της σημασίας των όποιων παρεμβάσεων, να υπάρχουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και τα ψαλίδια να παίρνουν «φωτιά», με βάση τη λογική ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσφατες τις εικόνες στο μυαλό τους από την παράδοση των έργων, έτσι ώστε αυτό να μετρήσει όταν προσέλθουν στην κάλπη.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Κυριακή 4 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έκοψε την κορδέλα κατά την τελετή εγκαινίων της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και θεατρικής σκηνής της Κοινότητας Μυλοποτάμου.

 

Το βύσσινο

 

 

Η κάλπη στις 21 Μαΐου έστειλε «μηνύματα» και η αποκωδικοποίησή τους απαιτεί ρεαλισμό, χωρίς έπαρση, αλλά ούτε με αναθεματισμό. Το +20 είναι «σκορ» ανατρέψιμο; Γιατί και πώς προέκυψε; Ανάμεσα στο 2015, στο 2019 και στο 2023 η κοινωνία τι αξιολόγησε, τι είδε, τι προέκρινε και τι απέρριψε; Και εδώ τα όποια κομματικά γυαλιά οδηγούν σε μια λάθος ανάγνωση.

Στις 25 Ιουνίου πάμε για 7 κόμματα στη Βουλή, με δύο προσθήκες εκτός απροόπτου, και όλες τις τάσεις να είναι αποτυπωμένες. Το μετεκλογικό τοπίο απαιτεί δράσεις, θέσεις, προτάσεις και το όποιο όραμα. Συμπέρασμα, η κοινωνία πλέον κρίνει και αξιολογεί καθημερινά…

 

Η φράουλα