Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας θα εισαχθεί το ζήτημα της χρήσης μουσικής από καταστήματα υγειονομικούς ενδιαφέροντος και της τροποποίηση του σχετικού κανονισμού. Ήδη με το συγκεκριμένο θέμα έχει ασχοληθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο καλοκαίρι, στα τέλη Ιουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας είχε ασχοληθεί με τη χρήση μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του αστικού ιστού. Είχε προηγηθεί αναφορά πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το θέμα κι έτσι αυτό έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τότε, το σώμα είχε αποφασίσει τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία μετά από επαφές που θα είχε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, θα προχωρούσε σε προτάσεις σχετικά με την επίλυση του θέματος.

Πλέον, η εισήγηση που υπάρχει πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η προσθήκη του εξής κειμένου:

«Σε περίπτωση υποτροπής δηλαδή εάν μετά από την προσωρινή αφαίρεση της άδειας λόγω τριών παραβιάσεων διαπιστωθούν από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα εκ νέου:

– Τέταρτη (4η ) παραβίαση των όρων και προϋποθέσεών της άδειας, εντός του έτους, θα επιβάλλεται με απόφαση Δημάρχου η μείωση της παράτασης άδειας χρήσης μουσικής κατά μία (1) ώρα

– Πέμπτη (5η) παραβίαση των όρων και προϋποθέσεών της άδειας, εντός του έτους, θα επιβάλλεται με απόφαση Δημάρχου η μείωση της παράτασης άδειας χρήσης μουσικής κατά δύο (2) ώρες

– Έκτη (6η) παραβίαση των όρων και προϋποθέσεών της άδειας, εντός του έτους, θα επιβάλλεται με απόφαση Δημάρχου η οριστική αφαίρεση της παράτασης άδειας χρήσης μουσικής για το υπόλοιπο του έτους».

Βέβαια, ούτε η εισήγηση της διαπαραταξιακής επιτροπής, ούτε και η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι δεσμευτικές για το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μπορεί να λάβει και διαφορετική απόφαση.

 

Το σπανάκι

 

 

Υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου θα είναι η Δραμινή κ. Τιτή (Θεοτόκη) Ντολαπτσή.

Η κ. Ντολαπτσή γεννήθηκε στο Δοξάτο της Δράμας το 1977. Μετανάστευσε στη Γερμανία με τους γονείς της και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1995. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπουδάζει Ανθρωπιστική Επικοινωνία στο European Communication Institute. Από το 2001 δραστηριοποιείται σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα της Υγείας. Το 2017 δημιουργεί το φιλανθρωπικό σωματείο «Πρόσκληση στην Πρόληψη». Από το 2015 ασχολείται ενεργά με τα κοινά. Από το 2020 διατελεί Πρόεδρος της Olympico Vision – Φορέα διεκδίκησης μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα με διαφορετική χώρα διοργανωτή κάθε φορά.

 

Το σέλινο

 

 

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου επίσκεψη του Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναβλήθηκε λόγω της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη «θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Κουτσούμπα περιλαμβάνονταν και επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις, η ομιλία στην Καβάλα, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Θέμη Γκιώνη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Κ.Ε., ενώ η ομιλία στην Κομοτηνή έγινε από τον κ. Γιάννη Πρωτούλη, επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

 

Η αγκινάρα

 

 

Η οικονομία και οι μη ενταγμένοι είναι τα στοιχεία στην εκλογική εξίσωση της αναμέτρησης της άνοιξης. Η ακρίβεια, η στρογγυλοποίηση προς τα πάνω, τα τρικ με τις συσκευασίες και το περιεχόμενο, είναι η θηλιά για τα νοικοκυριά. Η μάχη στα ράφια θα μετρήσει στις κάλπες, πέρα των κομματικών στρατών, που μαζί με τους αναποφάσιστους θα χρωματίσουν την εξίσωση στον καταρτισμό της πρώτης αναλογικής κυβέρνησης.

Και όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, τόσο θα ανακαλύπτεται και δημοσιονομικός χώρος για εντάξεις ομάδων στα επιδόματα. Εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση… η ακρίβεια τρώει τον παρά (χρήμα).

 

Το αβοκάντο