Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024, από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, η ορκωμοσία των νέων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ.κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και Παναγιώτη Τζιρίτη, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα στη θέση των παραιτηθέντων κ.κ. Κυριάκου Χαρακίδη και Φώτη Νικολαΐδη.

Χρέη επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή», μετά την παραίτηση του κ. Χαρακίδη και την απόφαση των μελών της δημοτικής ομάδας, θα αναλάβει ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης, ο οποίος είχε τον ίδιο ρόλο και στο δεύτερο μισό της αυτοδιοικητικής περιόδου 2014-2019, καθώς σε εκείνη τη θητεία ο κ. Χαρακίδης είχε αποποιηθεί την εκλογή του και δεν είχε ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος.

Μέχρι το τέλος του Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, οπότε οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» θα ασκήσουν και επίσημα τα νέα τους καθήκοντα. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλαϊτζίδης επανέρχεται ως Δημοτικός Σύμβουλος, μετά την πρόσφατη θητεία του την περίοδο 2019-2023, ενώ ο κ. Τζιρίτης εκλέγεται για πρώτη φορά.

 

Το μπιζέλι

 

 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχάλη Μουρβετίδη καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Συνολικά τα εκλογικά τμήματα είναι 205 και πρόκειται κυρίως για αίθουσες σχολείων όλων των βαθμίδων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ακόμη αίθουσες πρώην σχολείων, κοινοτικά καταστήματα, πολιτιστικοί χώροι, δημοτικές αίθουσες, ενώ στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου η κάλπη θα στηθεί σε ιδιωτικό χώρο και συγκεκριμένα στο καφενείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επικείμενες Ευρωεκλογές για πρώτη φορά θα υπάρξει Ειδικό Τμήμα Φυλακών στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου, για όσους είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους που κρατούνται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, έτσι και στη Δράμα, το βράδυ της Κυριακής

19 Μαΐου 2024 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν δεόντως την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα τους, έπειτα από τη νίκη με 1-2 επί του Άρη. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση του νικηφόρου για την ομάδα τους αγώνα, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου άναψαν βεγγαλικά και φώναξαν συνθήματα.

Από νωρίς το απόγευμα υπήρχε εμφανής παρουσία της Αστυνομίας πέριξ της πλατείας, καθώς εκτιμήθηκε πως υπήρχε κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων, λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής αγώνων με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Πάντως τα καφέ και οι χώροι εστίασης που είχαν οθόνες γέμισαν ασφυκτικά, λόγω του ενδιαφέροντος που υπήρχε για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς ο τίτλος κρίθηκε ουσιαστικά λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης.

 

Το σκόρδο

 

 

Ομολογία αδυναμίας η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές και τις κοστολογήσεις. Είναι καταφανέστατο ότι η εθνική αγορά με ενιαίες σχετικές τιμές δεν υφίσταται, εξού και το γράμμα του Πρωθυπουργού.

Το θέμα της κοινωνίας είναι η κοινωνική – αγοραστική αντίδραση στην αισχροκέρδεια. Υπάρχει δυνατή –παρεμβατική- κοινωνία; Οι ενώσεις πολιτών – καταναλωτών έχουν λόγο; Συμπέρασμα οι πολυεθνικές λειτουργούν ασύμμετρα όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος και η χώρα μας προσφέρεται για υπερχρεώσεις.

 

Το πορτοκάλι