Το πιο καινοτόμο, πιο φρέσκο και πιο πρωτότυπο βίντεο (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχή Οκτωβρίου σε τοπικό επίπεδο, είναι αυτό που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη δημοτική παράταξη του Δήμου Δοξάτου «συνΕργαζομαι» τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και αφορούσε την παρουσίαση του έργου της αγροτικής οδοποιίας που υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δοξάτου.

Στο βίντεο, η Αντιδήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «συνΕργάζομαι» και υπ. Δήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου, μαζί με τη φίλη της κ. Ελένη Στέφου, φορώντας αθλητική περιβολή, τρέχουν σε έναν από τους δρόμους που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της αγροτικής οδοποιίας και ταυτόχρονα παρουσιάζουν λεπτομέρειες για αυτό το σημαντικό έργο.

Όπως αναφέρεται στην αρχή του βίντεο, οι δυο τους θα τρέξουν 135 χλμ., καθώς αυτά είναι τα χιλιόμετρα της αγροτικής οδοποιίας που υλοποιούνται στον Δήμο Δοξάτου. «Θα γίνουμε στιλάκια» αναφέρει η κ. Παπαζώτου. Ακόμη η υπ. Δήμαρχος Δοξάτου καλεί κι όποιον άλλο θέλει «να συνεχίσει μαζί μας να διανύσουμε τα 135 χλμ. αγροτικής οδοποιίας. Θα δούμε πολλούς αγρότες, θα δούμε κτηνοτρόφους, θα δούμε ανθρώπους που μοχθούν στον κάμπο μας. Και είμαστε εμείς αυτοί που ήδη προσπαθήσαμε, καταφέραμε, πετύχαμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά τους. Πάμε για άλλα!».

Απαντώντας στο ερώτημα της κ. Στέφου αν ξέρει ο κόσμος για το έργο, η κ. Παπαζώτου σημειώνει: «Το ξέρει ο κόσμος. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι έγινε μια προσπάθεια να σταματήσει, να καθυστερήσει αυτό το έργο προσφάτως στο Δημοτικό Συμβούλιο». Όπως προσθέτει, απαντώντας στο ερώτημα για το πώς αντέδρασε η διοίκηση: «Εμείς 10-9 και τρεις που δήλωσαν παρών. 10 ήμασταν αυτοί που ψηφίσαμε υπέρ του να συνεχίσει το έργο και συνεχίζει. Κάνανε μια προσπάθεια να συνταχθούν υπέρ μιας πρότασης και μήπως καταφέρουν δεδομένου ότι η πλειοψηφία έχει αλλάξει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να παγώσουν το έργο, συγκεκριμένους δρόμους, συγκεκριμένο μέρος του έργου».

Στο τέλος του βίντεο η κ. Ελένη Στέφου αναφέρει πως «δηλαδή όντως τα λόγια γίνονται πράξη!» και η υπ. Δήμαρχος Δοξάτου κ. Παπαζώτου υπογραμμίζει: «Τα λόγια γίνονται πράξη και θα συνεχίσουν τα λόγια να γίνονται πράξη!».

 

Το μπιζέλι

 

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, λύθηκε και η εκκρεμότητα που είχε προκύψει μετά την τοποθέτηση του κ. Λευτέρη Καλλινικίδη σε θέση Αντιδημάρχου και την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, έγινε γνωστό πως νέα Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας θα είναι η δημότισσα κ. Ζωή Καρυοφυλλίδου, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος, καθώς και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Την ένταξη των πανεπιστημιακών τμημάτων της Δράμας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πρότεινε ο Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του κ. Στυλιανίδη είχε ως εξής:

«…Η Κυβέρνηση έχει χρέος να ενισχύσει δημογραφικά τη Θράκη, να την απογειώσει αναπτυξιακά και να τη θωρακίσει αμυντικά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο να γίνει, όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός, 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα σε αριθμό φοιτητών, καθηγητών και ερευνητών, σε μέγεθος χρηματοδοτικών πιστώσεων και σε ανάλογες υποδομές με νέες σχολές όπως η Εργοθεραπεία στην Κομοτηνή που ενώ εξαγγέλθηκε, δεν ιδρύθηκε ακόμα, η Ψυχολογία στο Διδυμότειχο και φυσικά η επιστροφή των τμημάτων της Καβάλας, του Έβρου και της Δράμας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο ΔΠΘ…».

 

Το κρεμμύδι

 

 

Το 68% των φόρων καταβάλλονται από μισθωτούς και συνταξιούχους και το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν φορολογική δήλωση κάτω των 10.000 ευρώ. Η ασυμμετρία εδώ «φωνάζει» ότι είναι στραβός ο γιαλός.

Πίσω από τους πραγματικά αδύνατους και πληγέντες ελεύθερους επαγγελματίες κρύβονται συνάδελφοι – ανάδελφοι, στους οποίους η αναντιστοιχία πραγματικών περιουσιακών στοιχείων και δήλωση εισοδήματος και κατ’ επέκταση η φοροδιαφυγή είναι κραυγαλέα.

Η στατιστική ανάλυση και απεικόνιση δηλωθέντων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων καταμαρτυρά ότι υπάρχουν νεόπτωχοι μεν, αλλά και νεόπλουτοι δε με το όσκαρ υποκρισίας καταδικό τους.

 

Το σκόρδο