Εκλογικό το 2019 για όλους τους βαθμούς εξουσίας, οπότε θα έχουμε πολλές «προτάσεις» από ενδιαφερόμενους σχηματισμούς και πρόσωπα. Όμως οι εποχές είναι διαφορετικές, στην «αρένα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το «αίμα» της αποκαθήλωσης είναι καθημερινό. Είναι πρόσφορα πεδίο για έναν σοβαρό η εμπλοκή στο δημόσιο και στην πολιτική, στα μικρά – μεγάλα συμφέροντα και στις συντεχνίες, όταν με μια υπογραφή σου άγεσαι σε μια δυσκίνητη Δικαιοσύνη; Οπότε η φράση «Πρόεδρε ό,τι θέλεις, μόνο μην με μπλέκεις η κοινότυπη απάντηση στο κάλεσμα πετυχημένων για πιθανότητες εμπλοκή τους.

Όμως η κοινή διαμαρτυρία για το όποιο πολιτικό προσωπικό είναι η ίδια η σταυροδοσία, αφού οι «τηλε-μαϊντανοί» έχουν προτεραιότητα από τους σεμνούς και καταξιωμένους. Η ψήφος είναι απαίτηση, όταν στέλνεις τηλεοπτικά «νούμερα» να σε εκπροσωπήσουν, η μετέπειτα διαμαρτυρία νόημα δεν έχει.

Τέλος, όσο δεν υπάρχουν θεσμικά κίνητρα προστασίας, τόσο διάφοροι «γραφικοί» θα μιλούν και θα αποφασίζουν για το δικό μας αύριο…

 

Το σέλινο

 

 

Η Ν.Δ. προχώρησε πρόσφατα σε ανακοίνωση 50 υποψηφίων Βουλευτών και Ευρωβουλευτών (μέλη του κομματικού μηχανισμού του κόμματος, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπρόσωποι, στενοί συνεργάτες και σύμβουλοι του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκης, εν ενεργεία Βουλευτές της πρώην Β’ Αθήνας, του Υπόλοιπου Αττικής και του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς και προσχωρήσαντες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα).

Ανάμεσα σε αυτά τα 50 ονόματα συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Δραμινού κ. Σάκη Ιωαννίδη, πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Σάκης Ιωαννίδης, γιος του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου, πρώην Αντινομάρχη και πρώην Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θωμά Ιωαννίδη, από πολύ μικρή ηλικία είναι ενεργό μέλος της Ν.Δ., φτάνοντας σε υψηλές κομματικά θέσεις, ενώ επαγγελματικά, μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό του Παντείου Πανεπιστημίου, δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Στη μάχη που έρχεται, θέλω να εκπροσωπήσω τους νέους ανθρώπους, τη νέα γενιά, τη γενιά μου. Αλλά και όλους εκείνους που δούλεψαν σκληρά στη ζωή τους, στήριξαν την οικογένεια τους και συνεχίζουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, για το μέλλον των παιδιών τους και της Πατρίδας μας.

Στο Βόρειο Τομέα έχεις τη Νέα Επιλογή!».

Πάντως, η εκλογή του κ. Ιωαννίδη στη Βουλή εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση των τοπικών θεμάτων, καθώς η Δράμα, πέρα από τους τρεις τοπικούς Βουλευτές, θα έχει έναν ακόμη Δραμινό εκπρόσωπο από άλλη εκλογική περιφέρεια.

 

Το λάχανο

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 2019 ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος υπέγραψε απόφαση 27 σελίδων, με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Δράμα – Κόμβος Σταυρού».

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία του σκέλους από τη Δράμα έως τον κόμβο του Σταυρού, του τμήματος 61.5 «Δράμα – Καβάλα», του Κάθετου Άξονα 61 Σέρρες – Καβάλα» της Εγνατίας Οδού. Το μήκος του έργου είναι 26,2 χιλιόμετρα. η διατομή του οδοστρώματος είναι διαχωρισμένη και έχει πλάτος 17 μ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Στο έργο περιλαμβάνονται τρεις ανισόπεδοι κόμβοι (Χωριστής, Δοξάτου και Κρηνίδων) και ο ημικόμβος Σταυρού. Φορέας του έργου είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε..

Πάντως, για το τελευταίο τμήμα του έργου, Σταυρός – Αγ. Σίλλας, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει ζητήματα σχετικά με το περιαστικό άλσος της Καβάλας.

Όσον αφορά τον άξονα Δράμα – Αμφίπολη, στις 31 Ιανουαρίου 2019, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίνεται δέσμευση ποσού 178.560.000 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης της παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στις διαδικασίες ωρίμανσης για τη δημοπράτηση του έργου: «Νέος Οδικός Άξονας Δράμας – Αμφίπολης, τμήμα Παλαιοκώμη – Μαυρολεύκη».

Ακόμη, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχουν αποδεχθεί καταρχήν να συμπεριληφθεί το υπόψη έργο στον κατάλογο των προς χρηματοδότηση έργων. Όμως οι Υπηρεσίες της ΕΤΕπ αποδίδουν μεγάλη σημασία στο βαθμό ωρίμανσης των εξεταζόμενων έργων και στην πληρότητα του φακέλου της σύμβασης».

 

Το πράσο