Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητιούνται στο κόμμα της Ν.Δ. για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», το οποίο δημοσιεύτηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Σταύρου Παπαντωνίου, με τίτλο «Η σκιά Πάτση και ο γρίφος των νέων», αναφέρεται πως βρίσκονται «αντιμέτωπα με το δύσκολο στοίχημα της ανανέωσης τα στελέχη της Ν.Δ. που έχουν αναλάβει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων».
Στο τμήμα του δημοσιεύματος σχετικά με τα ονόματα που εξετάζονται για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., επισημαίνεται πως υπάρχουν δύο δεξαμενές προσώπων, η πρώτη αφορά εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες και η δεύτερη στελέχη που είναι κάτω των 40 ετών.
Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως «…στην Πειραιώς ενδιαφέρονται να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη στα ψηφοδέλτια που είναι κάτω από 40 ετών, συμβολίζοντας μια ηλικιακή ανανέωση που έχει ανάγκη το κόμμα» και δημοσιεύονται 12 ονόματα προσώπων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Μιχάλης Τάσσου στη Δράμα.
Όσον αφορά τους Αντιπεριφερειάρχες, «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» επισημαίνει πως «…η κυβέρνηση θέλει να “κατεβάσει” καλά αυτοδιοικητικά στελέχη και δη αντιπεριφερειάρχες που είναι δεδομένο πως θα φέρουν επιπλέον σταυρούς στην παράταξη με το προσωπικό τους αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες». Στο ρεπορτάζ αναφέρονται 12 ονόματα Αντιπεριφερειάρχων (και 4 ακόμη ονόματα ευρύτερα της αυτοδιοίκησης) από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη.
Το μπιζέλι
Την ίδια ημέρα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, υπήρξε και άλλο δημοσίευμα σχετικά με τη στελέχωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (protothema.gr) αναρτήθηκε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Ευγενίδη, με τίτλο «Ν.Δ.: Προτεραιότητα στα στελέχη της αυτοδιοίκησης για τα γαλάζια ψηφοδέλτια», όπου παρουσιάζονταν υποψηφιότητες για διάφορους Νομούς της χώρας.
Η αναφορά για τη Δράμα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν η εξής: «…στη Δράμα θέλει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, αν και προβάδισμα έχουν ο αναπληρωτής δήμαρχος Μιχάλης Τάσσου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέφανος Γεωργιάδης…».
Το κολοκυθάκι
Στο πλαίσιο της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ο Δήμος Δράμας διοργανώνει τελετή υποδοχής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο οποίος θα επισκεφτεί τη Δράμα για την ενθρόνιση.
Το κόστος της τελετής υποδοχής ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ και για να εγκριθεί η συγκεκριμένη δαπάνη πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου αντίστοιχα κατεπείγουσες, δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας.
Αρχικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση της διοργάνωσης εκδήλωσης υποδοχής και φιλοξενίας του Μακαριωτάτου κ. Ιερώνυμου και σε δεύτερη φάση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προχώρησε στην έγκριση της εξειδίκευσης της συγκεκριμένης πίστωσης.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με 22 θετικές ψήφους (από Δημοτικούς Συμβούλους από τη Δημοτική Αρχή, τις παρατάξεις «Πόλη και Ζωή», «Project για τη Δράμα», «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μουχτάρη) και 1 αρνητική (από τον επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμά Καλαϊδόπουλο). Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις «Πόλη και Ζωή» και «Project για τη Δράμα», λήφθηκε ομόφωνα.
Το ρόδι
Τα πάντα όλα ξεκινούν και σταματούν στην οικονομία, αφού το πουγκί ορίζει – καθορίζει τρόπο ζωής – επιβίωσης, άρα διάθεσης και σκέψης. Οπότε η κάλπη είναι η έκφραση και η κατάληξη όλων των προαναφερθέντων τουλάχιστον για μεγάλη μερίδα εκλεγμένων. Έτσι κι αλλιώς οι έχοντες και οι κατέχοντες δεν έχουν αναστολές και ενδοιασμούς.
Ο φετινός προεκλογικός χειμώνας έχει άρωμα ενεργειακής κρίσης, οπότε η εξασφάλιση μιας ικανής θερμοκρασίας και αντίστοιχων τιμών λιανικής θα είναι το κυρίαρχο «ανάχωμα» μιας αποδεκτής συνοχής της διαστρωματικής αποτύπωσης.
Ενέργεια – οικονομία – κάλπη είναι οι «συμπληγάδες» όπου τα κόμματα της χώρας θα προσεγγίσουν – αναλογικά – την αποδοχή τους. Ήδη η κούρσα ξεκίνησε…
Η ελιά