Κοντά στα 700 με 800 παιδιά της Δράμας με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (25 ή 28 Αυγούστου) θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για την υπόλοιπη χώρα και είναι θεμιτό και κατανοητό ως προς την εκπαιδευτική εξέλιξη.

Υπάρχει όμως η άλλη πλευρά του νομίσματος. Πόσα παιδιά από την υπόλοιπη χώρα θα ακολουθήσουν το αντίστροφο δρομολόγιο; Το ισοζύγιο είναι άκρως αρνητικό για την οικονομία της Δράμας και ο χρόνος παράγων πολλαπλασιασμού, όταν π.χ. στην ίδια Περιφέρεια άλλες πόλεις θα δεχτούν μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Μια ακόμη διαχρονική ήττα της Δράμας, του Πα.Σο.Κ., της Ν.Δ., των Δημάρχων και όλων που κατά καιρούς προσφέρουν λαϊκισμό περιχαρακωμένο σε κομματική περιτύλιξη.

 

Η ντομάτα

 

 

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφης Αχτσιόγλου εγκρίθηκαν οι 29 θέσεις που ζήτησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό.

Από τις συνολικά 29 θέσεις διάρκειας 12 μηνών οι 11 αφορούν τις δύο δομές της Δράμας. Συγκεκριμένα στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας θα προσληφθούν 1 ΠΕ Ψυχολόγων, 1 ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας και 1 ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ενώ στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας θα προσληφθούν 1 ΠΕ Ειδικών Παιδαγωγών, 1 ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, 1 ΔΕ Τεχνικού (Ειδικότητα Οδηγού), 1 ΔΕ Τεχνικού (Ειδικότητα Μαγείρων), 3 ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων και 1 ΥΕ Τραυματιοφορέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός για όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλων των Περιφερειών της χώρας, όπως επίσης το  Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ανέρχεται σε 180 θέσεις.

 

Το κρεμμύδι

 

 

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι από την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 επανήλθαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Δράμας – Αλεξανδρούπολης και αντίστροφα, που είχαν διακοπεί πριν ένα χρόνο περίπου λόγω των έργων που εκτελούσε στη γραμμή ο διαχειριστής της υποδομής (Ο.Σ.Ε.).

 

Η ελιά

 

 

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του 4ετους προγράμματος.

Οι 40 εξ αυτών των θέσεων αφορούν το Νομό Δράμας και συγκεκριμένα οι 30 θα καλύψουν τις 3 ΤΟΜΥ (δυτικά, ανατολικά και στο κέντρο) που θα ιδρυθούν στο Δήμο Δράμας και οι 10 την ΤΟΜΥ που θα δημιουργηθεί στο χώρο του Πολυδύναμου Ιατρείου του Δήμου Δοξάτου.

Αναλυτικά, στο Δήμο Δράμας προκηρύσσονται 12 θέσεις ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγων, 3 θέσεις ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής, 6 θέσεις ΠΕ ή σε έλλειψη ΤΕ ή σε έλλειψη ΔΕ Νοσηλευτικής, 3 θέσεις ΠΕ ή σε έλλειψη ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 6 θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού ή σε έλλειψη ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή σε έλλειψη ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

Στο Δήμο Δοξάτου προκηρύσσονται 4 θέσεις ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγων, 1 θέση ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής, 2 θέσεις ΠΕ ή σε έλλειψη ΤΕ ή σε έλλειψη ΔΕ Νοσηλευτικής, 1 θέση ΠΕ ή σε έλλειψη ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 2 θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού ή σε έλλειψη ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή σε έλλειψη ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα της προκήρυξης, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής άρχισε την Τρίτη 8η Αυγούστου 2017 και ώρα 09:00 και λήγει την Παρασκευή 25η Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει με την πάροδο της 4ης Σεπτεμβρίου 2017.

 

Το καρπούζι

 

 

Με σχετική ανακοίνωση του κ. Χρήστου Ερμείδη, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της 4ης Επιστημονικής Νοσηλευτικής Διημερίδας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στην Καλλίφυτο, έγινε γνωστό ότι με απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής δόθηκε παράταση για την υποβολή περιλήψεως έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Επίσης έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 1/9/2017 θα ανακοινωθούν τα Κλινικά Φροντιστήρια και οι αντίστοιχες ημερομηνίες υποβολής συμμετοχής σε αυτά.

 

Το πεπόνι