Το πολιτικό κλίμα είναι ρευστό, αφού οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Ν.Δ. να προηγείται, όμως είμαστε στη μέση της κυβερνητικής θητείας και οι πολιτικές δυνάμεις κάνουν τον όποιο προγραμματισμό και κυρίαρχη δράση στο πολιτικό τοπίο είναι η επανεκλογή της κ. Φώφης Γεννηματά.

Πρώτη αποτίμηση: Ένα ποσοστό 15-18% των ερωτηθέντων (στις δημοσκοπήσεις) είναι πιστό στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά τη σκληρή οικονομική λιτότητα που επικρατεί. Άρα υπάρχει μια εκλογική βάση πλέον.

Δεύτερη αποτίμηση: Ο χώρος πέραν της Ν.Δ., ο δεξιόστροφος, δείχνει να μην εμπνέεται από μια Ν.Δ. με τον Κεντρώο και φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τρίτη αποτίμηση: Η επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά πόσο θα εμπνεύσει για να λειτουργήσει ως κοινό μέτωπο της μετά-Πα.Σο.Κ. Κεντροαριστεράς. Από ψηφοφόρους έως και τους «ομαδάρχες» των διαφόρων αποχρώσεων.

Η μόνη σταθερά είναι το Κ.Κ.Ε. που ο προσανατολισμός του δεν επηρεάζεται από προσωπικές στρατηγικές και πελατολογιακές προσεγγίσεις.

Έτσι η υπερ-φορολόγηση έφερε το μέρισμα το οποίο θα διανεμηθεί στους πραγματικά έχοντες ανάγκη, όμως η χώρα έχει ανάγκη επενδύσεων και της χρόνιας προσδοκώμενης ανάπτυξης όμως μάταια… Αντί εργασίας το κοινωνικό μέρισμα είναι το επίτευγμα, ένα παυσίπονο σε μια κοινωνία που μέρος της είναι οριακά.

 

Το μήλο

 

 

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας, σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 προχώρησε το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αντιλαμβανόμενο την επιχειρούμενη υποβάθμιση και εν τέλει οριστικό τερματισμό των υφιστάμενων εργασιακών μας σχέσεων, το διαμορφούμενο αβέβαιο μέλλον στο οποίο εισερχόμαστε ως εργαζόμενοι που υπηρετούμε αδιαλείπτως στους Φορείς Διαχείρισης για 11 και πλέον έτη καθώς και την παντελή έλλειψη εξασφάλισης της συνέχισης της εργασίας μας στο μέλλον στους Φορείς Διαχείρισης, αποφάσισε κατά την Συνεδρίασή του στις 14/11/2017, την προκήρυξη 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας για συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αυτές δυστυχώς απέβησαν άκαρπες καθώς το Υπουργείο έχει αποφασίσει να απορρίψει χωρίς καμία νομική τεκμηρίωση την Πρότασή μας για Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεών μας.

Διεκδικούμε:

-Την άμεση αντικατάσταση των διατάξεων των άρθρων 7 και 11 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, με ρητή διάταξη για Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος

-Το άμεσο άνοιγμα σχετικής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του ΥΜΕΠΕΡΑ 2014-2020, ώστε να είναι εφικτή και νόμιμη η Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος

-Την οριστική επίλυση του εργασιακού μας προβλήματος με την μετάβασή μας σε εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου

Η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και δεν αρκούν πλέον οι υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων στο μέλλον. Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι η κινητοποίηση και η αγωνιστική δράση όλων των συναδέλφων. Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει».

Επιπλέον, το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών απέστειλε επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο και προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, ζητώντας την παράταση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι με το νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπως αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας και εκφράζουν το φόβο ότι το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα πριν τον οριστικό τερματισμό της απασχόλησής τους.

Μάλιστα, στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι αντιδράσεις εντείνονται καθημερινά και θα κλιμακωθούν στην περίπτωση που το Σχ. Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή και δεν προβλέπει την Παράταση των Συμβάσεών μας όπως σας έχουμε προτείνει και δεν θα περιλαμβάνει αναφορά για την οριστική επίλυση του εργασιακού μας καθεστώτος. Στην περίπτωση που το νομοσχέδιο εισαχθεί στη Βουλή ως έχει, η προκήρυξη της 24ωςρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, θα αποτελέσει την αρχή μόνο των κινητοποιήσεων. Έστω και την ύστατη στιγμή, θεωρούμε πως μια λύση είναι εφικτή και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τρόπους επίλυσης, εφόσον το επιθυμείτε».

Το αχλάδι