Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθεί η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στην επόμενη Βουλή και οι έδρες της να γίνουν 2 από 3 που είναι σήμερα, λόγω της μείωσης του πληθυσμού σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου υπήρξαν δύο διαφορετικά δημοσιεύματα σε εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας, τα οποία περιείχαν δύο διαφορετικά ενδεχόμενα για την Π.Ε. Δράμας, καθώς και για άλλες περιοχές της χώρας. Από τη μια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» οι τοπικοί Βουλευτές μειώνονται από 3 σε 2 ενώ από την άλλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», ο νέος εκλογικός χάρτης, μετά την απογραφή του 2021, αφήνει ανεπηρέαστη τη Δράμα, η οποία συνεχίζει να διατηρεί τους 3 Βουλευτές.

Τα πάντα αναμένονται να ξεκαθαρίσουν με τη δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων της απογραφής, τα οποία αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022. Πάντως, οι σαφείς αναφορές του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο και ότι αυτές θα γίνουν το 2023, στη λήξη της κυβερνητικής θητείας, φέρνουν ως δεδομένο ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με τα στοιχεία της απογραφής του 2021 και όχι του 2011.

Συμπερασματικά, οι επιτελείς των κομμάτων, καθώς και οι Βουλευτές και οι ενδιαφερόμενοι να πολιτευτούν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη στο σχεδιασμό τους και το ενδεχόμενο τελικά οι έδρες σε τοπικό επίπεδο να είναι 2 και όχι 3.

Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, αλλάζει και ο αριθμός των υποψηφίων σε κάθε κόμμα, καθώς εφόσον επιβεβαιωθούν οι αναφορές για μείωση των εδρών στην Π.Ε. Δράμας, τότε οι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα θα μπορούν να είναι μέχρι 4, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια της Δράμας, οι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα έφταναν τους 5, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες.

 

Το χοντρό μπιζέλι

 

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, όπου το σώμα ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα της χρήσης μουσικής από καταστήματα εστίασης τα οποία βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία ορίστηκε για να εξετάσει το ζήτημα.

Η συνεδρίαση έγινε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 και συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Δεμερτζής (Δημοτική Αρχή), Στέλιος Μελισσινός («Πόλη και Ζωή»), Γιορβάσης Γεωργιάδης («Project για τη Δράμα») και Στέργιος Ηλιόπουλος («Αυτοδιοίκηση Πολιτών»), εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υγειονομικού της Π.Ε. Δράμας, εκπρόσωποι κατοίκων που διαμαρτύρονται για τη χρήση μουσικής, καθώς και ο Πρόεδρος του σωματείου καφέ και κέντρων διασκέδασης κ. Ηλίας Ηλιάδης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός καινούργιου κανονισμού λειτουργίας, ο οποίος θα είναι πιο αναλυτικός για το πώς θα δίνονται οι παρατάσεις χρήσης μουσικών οργάνων, αλλά και πώς αυτές θα ανακαλούνται. Μάλιστα, στη διαπαραταξιακή επιτροπή τέθηκαν υπόψη από συμμετέχοντες σε αυτήν οι κανονισμοί λειτουργίας των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καβάλας, με την προοπτική αυτοί να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα τοπικά δεδομένα.

 

Το κολοκυθάκι

 

Οι «νερωμένες» τοποθετήσεις της Γερμανίας της εποχής της Frau Angela (Μέρκελ) έφυγαν για τους Τούρκους και τους τα είπε η Αναλένα Μπέρμποκ, επικεφαλής των Πρασίνων και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, που είδε και άκουσε όλους στη γείτονα χώρα. οπότε το ομαδικό πυρ από τα συστημικά Μ.Μ.Ε. ήταν αναμενόμενο.

Το δόγμα της Δύσης «Μη χάσουμε την Τουρκία» υπηξρετεί τα σχέδια, όμως τα ανατολίτικα παζάρια του καθεστώτος του Σουλτάνου «κούρασαν» και πλέον ο όποιος αναθεωρητισμός θεωρείται μια κακή έκδοση του ήδη εκδηλοθέντος από 24-2-2022. Ο αναθεωρητισμός του Κρεμλίνου που σήμανε τον ενεργειακό πόλεμο με τις επιπτώσεις του να είναι παγκόσμιες.

Η χώρα μετά από τα μνημόνια και την πανδημία, έχει εδώ και μια τριετία τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Ερντογάν και των συν αυτών που νιώθουν άβολα στα σύνορά τους και αυτό έχει μέγα κόστος, αφού η κανονικότητα είναι για τους γείτονες σχετική.

Έτσι, μετά την 24-2-2022, η διεθνοποίηση της συμπεριφοράς των Τούρκων είναι σίγουρα πιο επίκαιρη και όλοι βλέπουν ότι Πούτιν – Ερντογάν έχουν πολλά κοινά…

 

Ο κηπουρός