Γέφυρες, γεφυροποιοί, τροπολογίες, όλα τώρα που μπήκαμε σε κανονική προεκλογική περίοδο έχουν το σκοπό τους. Στα κομματικά επιτελεία μετρούν φανερά και κρυφά τις τάσεις και τις όποιες διαδρομές επιλέγουν οι ψηφοφόροι. Σίγουρα κανένας π.χ. από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2008-2015 δεν φανταζόταν ότι θα είχαμε συγκυβέρνηση με Πάνο, πόσο δε την τροπολογία για την Κουντουρά. Όλα είναι παιχνίδι.

Την παραμονή στην εξουσία ή την όποια αλλαγή θα αποφασίσει ο ψηφοφόρος την ημέρα των εκλογών, πιθανόν χωρίς τους «γεφυροποιούς» και τους σχετικούς επικοινωνιολόγους – προπαγανδιστές. Άλλα θα είναι τα κριτήρια.

Η μεγάλη πολιτική θα κριθεί από τις εθνικές εκλογές και από ότι διαφαίνεται σε ρόλο «προκριματικών» θα είναι η πολιτική της καθημερινότητας και εδώ τα κόμματα «επενδύουν» επιδερμικά και όχι ουσιαστικά.

Απλή αναλογική στις εκλογές του α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης του 2019 κι έτσι αυτές οι εκλογές δεν μπορούν να αναλυθούν με κριτήρια του 2014. Αυτό πιθανόν λίγοι το έχουν αντιληφθεί. Θα μετρήσουν οι χρωματισμοί και πάλη και όχι η «οδηγία» του νομοθέτη για συμπόρευση;

 

Το μπρόκολο

 

 

Την παραίτησή του από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας και κατ’ επέκταση από τη θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών γνωστοποίησε ο κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.

Στην επιστολή του προς το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2019, ο κ. Μωυσιάδης αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ όπως:

Α) αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και

Β) επαγόμενα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας, καθαρά για προσωπικούς λόγους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δράμας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου τον ιδιαιτέρως ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας, για 4 ½ συναπτά έτη, καθώς επίσης τους Δημοτικούς Συμβούλους και τα μέλη της παράταξής μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου όλο αυτό το διάστημα. Η παρακαταθήκη του έργου που επιτελέσαμε μαζί σε αυτά τα έτη της συνεργασίας μας νομίζω ότι είναι σημαντική για την τωρινή αλλά και τις μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε από τον Σεπτέμβριου του έτους 2014 μέχρι σήμερα όλους τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη και τον Διευθυντή της υπηρεσίας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων για την συνεργασία που είχαμε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, για ζητήματα που αφορούν το καλό του τόπου μας και εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν εκ νέου ως υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καλή επιτυχία.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνδημότες μου που με εξέλεξαν στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και όλους τους συμπολίτες μου που συνεργαστήκαμε αυτά τα 4 ½ χρόνια με κοινό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδυνάτων συνδημοτών μας».

Πρώτος επιλαχών από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» είναι ο κ. Γιώργος Δεμερτζής.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Τελικά αποδείχτηκε, στην πράξη, ότι το «Μακεδονία ξακουστή» δεν ήταν και τόσο… απαγορευμένο, όπως διακινούνταν πριν από την πραγματοποίηση των παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στη Δράμα, η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε αρκετές φορές το συγκεκριμένο εμβατήριο, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ουσιαστικά με το «Μακεδονία ξακουστή» «άνοιξε» και «έκλεισε» η φετινή παρέλαση…

 

Το λάχανο

 

 

Υψηλού επιπέδου σε τεχνικό επίπεδο ήταν η εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.

Δύο προτζέκτορες στο πλάι για να παρουσιάζονται με οπτικό τρόπο τα κυριότερα σημεία των προγραμματικών θέσεων της παράταξης, ηχοσύστημα, ηχολήπτης και μουσική υπόκρουση κορύφωσης σε σημεία της ομιλίας, βάθρο για τη βιντεοσκόπηση της ομιλίας από κάμερες και γενικά μια επαγγελματικά στημένη εκδήλωση όσον αφορά τα τεχνικά.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τοψίδης έκανε ειδική μνεία σε δύο στελέχη της νυν Περιφερειακής Αρχής που στηρίζουν πλέον την «Περιφερειακή Σύνθεση». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ονομαστικά στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Πατακάκη για όσα πέτυχε στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού και στην Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Γεωργία Χειράκη για όσα έκανε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Τόσο ο κ. Πατακάκης όσο και η κ. Χειράκη παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του κ. Τοψίδη στη Δράμα, στην πρώτη σειρά των καθισμάτων…

 

Η πιπεριά