Απορρίφθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης που είχε ασκήσει Καβαλιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος στις 12 Δεκεμβρίου 2018 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 4 φορές ισόβια. Οι ποινές αφορούσαν το τριπλό φονικό της Θάσου (16/6/2001) και τη δολοφονία Σιδηρόπουλου στην Καβάλα (27/7/2002). Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό η υπόθεση είχε εκδικαστεί στη Δράμα.

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει και επιχειρηματίας θα οδηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές της Λαμίας, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στις Ελληνικές αστυνομικές αρχές όπου βρίσκεται σήμερα.

Ο επιχειρηματίες είχε συλληφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου σε πόλη της Βουλγαρίας μετά από συντονισμένες έρευνες των Ελληνικών και των Βουλγαρικών αστυνομικών αρχών, καθώς εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

 

Το καρότο

 

 

Κάλεσμα για συγκέντρωση υπογραφών με σκοπό την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή απεύθυνε ο Δήμος Προσοτσάνης.

Στο σχετικό κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί Συνδημότες, προκειμένου να γίνει επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας είναι σημαντική η συγκέντρωση υπογραφών εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους κατοίκους του Δήμου Προσοτσάνης προκειμένου να διεκδικήσουμε, επί πλέον χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτό.

Για αυτόν το λόγο, όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να υπογράψετε συμπληρώνοντας απλά τη φόρμα ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στο έγγραφο που βρίσκεται στα κοινοτικά καταστήματα.

Όσο πιο πολλοί δηλώσουμε πως ενδιαφερόμαστε. Τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη μας!

 

Το λάχανο

 

 

Σε ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη 15 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδ. Δικαίου Ορισμένου Χρόνου προχώρησε ο Δήμος Δράμας. Οι οριστικοί πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.dimos-dramas.gr.

Οι θέσεις εργασίας αφορούσαν ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων και ΠΕ Κοινωνικών Επιστημόνων.

 

Το σέλινο

 

 

Όπως έγινε γνωστό από το Επιμελητήριο Δράμας εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ εγκύκλιος για την επιδότηση 4-12% και τον συμψηφισμός των οφειλών του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις.

«Σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΑΕΔ εξέδωσε την εγκύκλιο με θέμα τις οφειλές του προς τις επιχειρήσεις για το 4-12% επιδότησης του συνολικού κόστους μισθοδοσίας. “Ρύθμιση διαδικασίας, προϋποθέσεων, όρων, απαιτούμενων δικαιολογητικών, τρόπος συμψηφισμού, παρακράτησης και απόδοσης, είδος των συμψηφιζομένων και παρακρατούμενων απαιτήσεων, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο διαδικαστικό ζήτημα, για την εφαρμογή του άρθρου 87 του ν.4706/2020 (A’ 136) και του άρθρου 26 του ν. 4722/2020 (Α’ 177)”, αναφέρει σχετικά το Επιμελητήριο.

 

Η κόκκινη πιπεριά

 

 

Σε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης επέστρεψε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, μετά από τη διά ζώσης συνεδρίαση του Οκτωβρίου και τη δια περιφοράς (με ψήφιση θεμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Έτσι, η προγραμματισμένη για χθες Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου συνεδρίαση του σώματος ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί εξ αποστάσεως με χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η θεματολογία της συνεδρίασης περιελάμβανε δύο σημαντικά θέματα για την επόμενη χρονιά (Τεχνικό πρόγραμμα και τέλη – δικαιώματα), τα οποία σε ετήσια βάση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την εν συνεχεία σύνταξη του προϋπολογισμού, ο οποίος αποτελεί τον βασικό «μπούσουλα» για τις κινήσεις του Δήμου Δράμας.

 

Το σέλινο

 

 

Μια ιστορική αναδρομή στη σχέση χωρών και συμπεριφορών είναι επίκαιρη και σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής. Τι λέει αυτή η ιστορική περιπλάνηση; Ότι οι σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας έχουν σφυρηλατηθεί σε βάθος αιώνων, οπότε αυτή η «αύρα» ακολουθεί στο επικαιροποιημένο σήμερα.

Η επίκληση του Σουλτάνου Ερντογάν περί Σταυροφοριών είναι μια ιστορική οπτική θέση με έντονο περιτύλιγμα από Νέο-Οθωμανισμό με Ισλάμ. Η Μέρκελ σήμερα θέλει οικονομία – πολιτική να ισορροπήσουν, έτσι ώστε να είναι ο κατ’ εξοχήν «φίλος» της Ανατολής. Όμως η Σύνοδος του Οκτώβρη είχε παραπομπή στη σημερινή, με συγκεκριμένες αναφορές και ο Ερντογάν έκανε τα πάντα για να είναι σε δύσκολη θέση η «αδελφή» του Frau Angela.

Απέτυχε πλήρως η γερμανική προεδρία στη διαχείριση της Αν. Μεοσγείου, οπότε η επιβολή κυρώσεων σε μια Τουρκία πέρα από τη φιλοσοφία και τις αρχές της Ε.Ε., θα σφραγίσει την προεδρία.

Μεσοβέζικη θα είναι η λύση με χρονικό περιθώριο και σίγουρα η «τιμωρία» – χάδι του Οκτώβρη κατά 2 προσώπων έδωσε μια ακόμη απόδειξη στο Παλάτι της Ανατολής ότι οι Γερμανοί είναι πιστοί φίλοι «μας».

Αύριο οι ανακοινώσεις, η στήλη κρατάει μικρό καλάθι…

 

Το λεμόνι