Στην οδό Χελμού, στο σημείο όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης βαρέων οχημάτων, αναμένεται να μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά της Δράμας, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό. Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σχετική συνεδρίαση διαπαραταξιακής επιτροπής, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Τάσσου και εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου ακολούθησε και δεύτερη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, αυτή τη φορά με συμμετοχή εκπροσώπων των μικροπωλητών και των παραγωγών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ως εκθέτες στη Λαϊκή Αγορά.

Από όσα λέχθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, διαφάνηκε προς υπάρχει ομοθυμία από την πλευρά των αιρετών εκπροσώπων του Δήμου για μεταφορά στην περιοχή της Ανάπλασης του συνόλου της Λαϊκής Αγοράς, η οποία μετά την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιούνταν σε δύο σημεία, τόσο στην οδό Χελμού όσο και στην οδό 19ης Μαΐου, παραδοσιακό χώρο διεξαγωγής της εδώ και δεκαετίες.

Όσον αφορά τον πιο ενδεδειγμένο χώρο στην οδό Χελμού, στην πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, υπήρξαν διάφορες προτάσεις, όμως η κατάληξη της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων και του δρόμου μπροστά από αυτά, έτσι ώστε η Λαϊκή Αγορά να είναι ουσιαστικά εγκατεστημένη σε έναν άνετο μεν, αλλά μικρότερο σε έκταση χώρο, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία και των κατάλληλων υποδομών. Μάλιστα κατατέθηκε ως πρόταση να αξιοποιηθεί και ο γειτονικός χώρος της Ποδηλατούπολης, ενώ στα θετικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη επιλογή μέτρησε και το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει σύνδεση με αστική συγκοινωνία, αλλά και αξιοποίηση του παρακείμενου μεγάλου πάρκινγκ στην περιοχή του «Κραχτίδη».

Βέβαια, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωροθέτησης απαιτείται μια σειρά από αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του Δήμου Δράμας (Κοινότητα Δράμας, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο). Πάντως, η σχετική συζήτηση για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, η οποία μέχρι τώρα περιορίζονταν σε επίπεδο διαβούλευσης και επαφών με εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, σύντομα αναμένεται να λάβει επίσημο χαρακτήρα. Επόμενη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής αναμένεται εντός λίγων ημερών, ενώ θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι δραστηριοποιούμενοι στη Λαϊκή Αγορά, καθώς οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι συμμετείχαν στη διαπαραταξιακή επιτροπή για να λάβουν ενημέρωση και εν συνεχεία να μεταφέρουν τα δεδομένα που υπάρχουν σε όλα τα μέλη των σωματείων τους.

 

Το καρπούζι

 

 

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δοξάτου αναφέρεται πως ο Δήμος «διαθέτει πλέον ένα νέο απορριμματοφόρο, το οποίο έχει ειδικό σύστημα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων.

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 και κάθε Τρίτη, μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων και των σημείων συλλογής των απορριμμάτων.

Η ενέργεια αυτή του Δήμου Δοξάτου έχει βαρύνουσα σημασία, πρωτίστως για την Υγεία των πολιτών και γενικά για την καθαριότητα στην επικράτεια του Δήμου».

 

Το πεπόνι

 

 

Η διατάραξη της διεθνούς τάξης είναι ήδη γεγονός με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έτσι στο Elmau της Γερμανίας η σύνοδος G7 και στη Μαδρίτη του ΝΑΤΟ θα κρίνουν πολλά στον γεωπολιτικό τομέα, αλλά και στον επισιτιστικό.

Η σκακιέρα θέλει Ρωσία – Κίνα να είναι πιο κοντά και τη Δύση να αποφασίζει για συνεργασίες με εταίρους από Ασία – Ειρηνικό. Στην παραπάνω εξίσωση του ΝΑΤΟ, ο παράγοντας Τουρκία είναι ερωτηματικό, αφού η υποτιθέμενη συναίνεση της Συμμαχίας δεν απορρέει από την εξωτερική της πολιτική (βλέπει και Ελλάδα), ούτε και την εσωτερική, αφού καταπατώνται βασικές αξίες δημοκρατικού πλουραλισμού. Έτσι, οι αυταρχικές δυνάμεις Κίνα, Ρωσία και ο κόσμος των φιλελεύθερων Δημοκρατιών είναι σε φάση επανακαθορισμού.

 

Το μάνγκο