Για τις γερμανικές εκλογές και τη σύνδεσή τους με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η στήλη είχε τοποθετηθεί προ καιρού. Απλά η ροή του χρόνου έρχεται επιβεβαιωτικά και αυτό είναι μια κίνηση «κάτω από τη ζώνη», όχι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά στον ελληνικό λαό.

Ο φαύλος κύκλος καλά κρατεί, πληρώνει και άλλο τίμημα ο ελληνικός λαός και η ανάπτυξη αργεί, καθυστερεί, είναι… άφαντη. Οι δανειστές πλέον θέλουν πέρα από τα οικονομικά να καθορίσουν και τις πολιτικές εξελίξεις και αυτό εγκυμονεί κινδύνους να επωάσουν ακραίες πολιτικές δυνάμεις.

Οι δανειστές ακουμπούν την κόκκινη γραμμή και ο δρ. Σόιμπλε ενεργεί ως απόλυτος διαχειριστής της νομιμότητας και της «καθαρότητας». Απλά νέο πολιτικό αφήγημα δεν υφίσταται, ούτε για την Κυβέρνηση (κυρίως), αλλά ούτε για το πολιτικό σύστημα, αφού όλες οι παραλλαγές του «έπαιξαν» και δοκιμάστηκαν με τα μόνιμα υποζύγια να είναι στα όριά τους.

 

Το λεμόνι

 

 

Επίσκεψη στη Δράμα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 ο Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στη Χωριστή, στις 11.00 το πρωί. Η τελευταία φορά που ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. επισκέφτηκε τη Δράμα ήταν στις 14 Μαΐου του 2015.

 

Η φακή

 

 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 8 το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ο νέος πολιτικός φορέας «Ώρα Αποφάσεων» πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση με ομιλητές τα ηγετικά του στελέχη κ. Άννα Διαμαντοπούλου και κ. Γιώργο Φλωρίδη. Μαζί τους θα είναι και το πρώην στέλεχος του Πα.Σο.Κ., γιατρός, κ. Γιάννης Δατσέρης.

 

Το κεράσι

 

 

Αρχίζουν και μπαίνουν οι βάσεις για τη να ξεκινήσει η προσπάθεια για δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στο λατομείο του Αίμου στο Κορύλοβο, κοντά στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, έχουν εξασφαλιστεί ήδη δύο πολύ σημαντικές άδειες, από τη Δασική Υπηρεσία και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, για να προχωρήσει η μελέτη του έργου. Στόχος η μελέτη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα έχει διπλή στόχευση, καθώς θα συμβάλλει στην αποκατάσταση του χώρου, αλλά και στη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναμένεται, αν ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες, να γίνει από το Πράσινο Ταμείο.

 

Ο αρακάς

 

 

Η Δραμοινογνωσία για ακόμη μια χρονιά έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να έρθει σε επαφή με τα ποιοτικά κρασιά της περιοχής, αλλά και να διασκεδάσει με μια σειρά εκδηλώσεων που κράτησαν για μια ολόκληρη εβδομάδα (21-28 Μαΐου).

Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες, με τις συχνές κατά τη διάρκεια της ημέρας βροχοπτώσεις, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν αποτέλεσαν σύμμαχο για τη διοργάνωση. Μάλιστα, κάποιες από τις κεντρικές εκδηλώσεις στη Δράμα οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν σε ανοιχτό χώρο είτε μεταφέρθηκαν σε κλειστό χώρο (π.χ. συναυλία Gajo Dillo και θρακιώτικη βραδιά από την Πλατεία Ελευθερίας σε Μουσικό Σχολείο και Διοικητήριο αντίστοιχα) είτε ματαιώθηκαν (π.χ. συναυλία ΕΚΜΕΚ). Το ίδιο συνέβη και στην Προσοτσάνη με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις να μεταφέρονται από την Πλατεία Προσοτσάνης και το Φαράγγι της Πετρούσας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι χρόνο με το χρόνο η Δραμοινογνωσία καθιερώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

 

Το σταφύλι

 

 

Την περίπτωση να επεκταθεί το πρόγραμμα «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μόνιμων Κατοίκων Απομακρυσμένων Περιοχών στους Ελληνικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης» και στους Νομούς Δράμας και Καβάλας (Μετά την εφαρμογή σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη) μελετά η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη. Όπως αναφέρεται στην απάντηση, το Υπουργείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει το πρόγραμμα παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που έχουν εξασφαλιστεί.

Παράλληλα σημειώνει ότι οι Νομοί Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου καθώς και κάποιες νησιωτικές περιοχές κρίθηκε ότι είχαν τα πλέον σοβαρά προβλήματα σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και για αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε από τη Θράκη.

 

Το ακτινίδιο