Στο ζήτημα της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς του Δήμου Δράμας αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Τάσσου, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, μετά από σχετικά ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. .

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσσου, εξετάστηκαν 4-5 εναλλακτικά σενάρια για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, έχοντας πάντα ως γνώμονα πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να αποτελέσει μια σύγχρονη λαϊκή αγορά. Μάλιστα ο κ. Τάσσου υπογράμμισε πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία βέβαια στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Κοινότητας Δράμας και Δημοτικό Συμβούλιο).

 

Το κουκί

 

Για ακόμη μια φορά, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος στάθηκε στην υποβάθμιση του Νομού Δράμας, στηλιτεύοντας τη στάση του τοπικού πολιτικού προσωπικού, το οποίο δεν αντιδράει.

Έναυσμα της τοποθέτησης του κ. Ηλιόπουλου, στη συνεδρίαση του σώματος το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου, αποτέλεσε αφενός η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστημιακά τμήματα με έδρα τη Δράμα και αφετέρου η κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής Δράμα – Αλεξανδρούπολη. «Ο ραγιαδισμός που επικρατεί στον Νομό είναι στα μέγιστά του» επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος και τόνισε πως «είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε». «Αυτός ο Νομός δεν έχει το πολιτικό προσωπικό που μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών».

 

Το ρεβίθι

 

Την οινική δικτύωση του Δήμου Δράμας με τον Δήμο Αριστοτέλη του Ν. Χαλκιδικής και τον Δήμο Τσάρεβο της Βουλγαρίας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, κατά τη συνεδρίασή του την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. Στόχος της συνεργασίας είναι η θεμελίωση της δημιουργίας της πρώτης διαβαλκανικής «οινικής διαδρομής».

Η επίσημη τελετή δικτύωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στην Αρναία Χαλκιδικής. Μετά τη συγκρότηση του δικτύου θα ακολουθήσει η επίσημη παρουσίαση της

διαβαλκανικής οινικής διαδρομής στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

 

Το σπανάκι

 

Στις 22 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier» με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέιμι Φοξ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα γίνει στη Δράμα. Συγκεκριμένα σκηνές της ταινίας θα γυριστούν στο φράγμα της ΔΕΗ και στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στον Δήμο Παρανεστίου, στο σπήλαιο του Αγγίτη της Προσοτσάνης, καθώς και στο Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας.

 

Το σπαράγγι

 

Ο Νομός Καβάλας έχει 16 «γαλάζιες» σημαίες από τις συνολικά 581 σε όλη τη χώρα. Οι παραλίες με «γαλάζια σημαία» στο Νομό Καβάλας είναι οι εξής:

Δήμος Νέστου: Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach, Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach

Δήμος Καβάλας: Μπάτης, Περιγιάλι, Τόσκα/Tosca Beach

Δήμος Παγγαίου: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Οφρύνιο/Τούζλα, Σαρακήνα, Ορφάνι.

Δήμος Θάσου: Θάσος Πόλη/Λιμανάκι, Μακρύαμμος, Πευκάρι 2/Alexandra Beach, Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach, Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping.

 

Το καλαμπόκι

 

Είναι η πόλη της Δράμας όμορφη; Ανταποκρίνεται στην εποχή μας; Προβάλει την ιστορικότητά της; Έχουμε οδικό χάρτη ως πόλη για την επιδιωκόμενη ταυτότητά της στο κοντινό 2030;

Απλές ερωτήσεις, που πέρα από μηχανισμούς εξουσίας και διεκδικώντες αυτής, ακουμπούν τους μόνιμους κατοίκους και τους όποιους επισκέπτες.

Η νέα γενιά, οι νέες σκέψεις, κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν τους αποφασίζοντες; Η μείωση των κατοίκων της πόλης και της περιφέρειας φυσικά μπορεί να σταματήσει και να αναστραφεί; Το χαμένο DNA της πόλης της Δράμας μπορεί να επιστρέψει;

Απαντήσεις φυσιολογικά μπορούν να δοθούν από αιρετούς και μη, επί του πεδίου όμως της εικόνας και της προοπτικής είναι το ζητούμενο…

 

Το φασολάκι